Sport

2015.09.04. 15:49

Sörgyári aranyesélyek

Hévíz, Nagykanizsa - A hétvégén elkezdődik a vetélkedés a hazai NB-s asztalitenisz bajnokságokban. Az NB I-es rajtot két zalai női csapat várja.

Góth Imre

A Hévíz SK női csapata változatlan összeállításban kezdi az új szezont. A fiatal játékosok sokat fejlődtek az elmúlt bajnokságban, több győzelmet is szereztek. A 9 csapat közt a középmezőnyben szeretnének végezni. A hétvégén idegenben, az AC Tolna otthonában kezdenek.

A klub férfi csapatai továbbra is az NB II-ben szerepelnek. Első gárdájuk az Észak-Nyugat bajnokságban indul, és a Vértesszőlősi SE I-nél kezd. Az együttes nincs könnyű helyzetben: játékosaik közül Gubicza Gergő az NB III-as Vonyarcvashegyben folytatja, míg Csiza Bálintot tanulmányai miatt kell fél évre nélkülözniük. A második csapat a dél-nyugati mezőnyben Dunaújvárosban kezd.

A Gyenesdiás ASE idén is az NB II Észak-Nyugat csoportban indul, és vasárnaponként továbbra is Vonyarcvashegyen, az általános iskolában tartja hazai mérkőzéseit. A hétvégén a Budaörs SC II-t fogadják 11 órától.

A Gejzír Kanizsa Kft.-Kanizsa Sörgyár SE-nél a női csapat tavaly a Nyugati-csoport másodikja volt az NB I-ben, míg a férfiak bajnoki címet szereztek az NB II Nyugati csoportjában. Mindkét csapatnál lett volna esély a feljebb lépésre, de lemondtak erről.

- A hölgyeknél végül nem is léphettünk volna feljebb, mert ezúttal mindkét NB I-es csoportból volt feljutó - fogalmazott Jakabfi Imre, a kanizsaiak szakmai vezetője. - Pénzügyileg sem álltunk úgy, hogy nyugodt szívvel be tudtuk volna vállalni az Extraligát. És ez igaz a férfiaknál az NB I viszonylatában is.

Jakabfi Imre elmondta: a keret jelentősen változott, hiszen érkezett a Szekszárd AC extraligás csapatából Madacki Mirella, visszatért Végh Zsuzsanna, Mógor Evelin pedig Várpalotára távozott. Bicsák Bettina az Őrbottyáni CSSE együtteséhez került kölcsönbe, míg Tóthné Szász Kinga szülés előtt áll.

- Még nem ismerjük a mezőnyt teljes egészében, de ettől függetlenül a magunk részéről a bajnoki címért megyünk, talán a Várpalotával versenyezve. Ezzel együtt azonban óvatosak is vagyunk, mert lesznek még jó csapatok a mezőnyben.

A keretét változatlanul megtartó férfi csapatnál ugyancsak a bajnoki cím van a fókuszban az NB II-ben. A két kanizsai alakulat hazai környezetben kezd vasárnap 11 órakor: a nők a Kaposvár AC, a férfiak pedig a Mohácsi TE I ellen a Bolyai-iskolában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!