Sport

2015.11.20. 18:41

Gól nélkül nehéz nyerni, döntetlen Soroksáron

A labdarúgó NB II-ben a harmadik helyezett ZTE FC idegenben lép pályára és a 15. pozícióban lévő Soroksár vendége a szombati fordulóban.

Kerkai Attila

A két csapatot nemcsak 12 helyezés, de éppen 12 pont is választja el egymástól. Ez alapján az egerszegiek esélyesebbnek tűnnek, viszont Csank Jánosnak, a ZTE FC vezetőedzőjének akadnak gondjai. Sérülés miatt ugyanis nem számíthat az NB II góllövő listáját vezető Daru Bencére, ráadásul Horváth Roland és Horváth Péter is maródi. Rajtuk kívül Fodor Marcell, Szalkai Róbert és Bailo Dávid játéka is erősen kérdéses volt még a szombati találkozó előtt. A ZTE FC-nek viszont nagyon fontos lenne a három pont megszerzése, hiszen ott akar maradni a dobogós helyezések egyikén a fordulót követően is.

Szombatra pedig kiderült, hogy Szalkai tudja vállalni a játékot, viszont Simonfalvi Gábor neve  még a keretben sem szerepel. Mint megtudtuk az utolsó edzésen sérült meg a csapatkapitány, így pénteken már el sem utazott a csapattal Dunavasányba, ahol a ZTE FC az éjszakát töltötte.

Soroksár - ZTE FC 0-0

Soroksár, 150 néző. Jv.: Botló (Szert, Szalai).

Soroksár: Holczer - Vass,  Gyepes, Valencsik, Gohér - Szalánczi (Kapacina, 62.), Peszmeg, Kákonyi (Gárdos, 46.), Zsivoczky-Pandel - Pál A., Korozmán.  Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.

ZTE FC: Szappanos - Króner, Gyagya, Forgács, Bedi - Szakály A.  (Bíró 78.), Nagy T. - Babati (Patvaros, 78.), Koller (Szőllősi, 68.), Szalkai - Városi. Vezetőedző: Csank János.


1. perc: A ZTE FC kezdte a mérkőzést.

2. perc: Korozmán beadásába ért bele Forgács és majdnem saját kapuja felé ment a labda. Szöglet következett, amit Króner kifejelt.

4. perc: A ZTE FC támad, sőt, Városi és Szalkai is próbálkozhatott lövéssel, de kissé erőtlennek bizonyultak ezek.

6. perc: A ZTE FC fehérben, a Soroksár sárga-fekete csíkosban, de Holczer Ádám kapus talpig pirosban. Ahogy a játékvezetők felsője is ugyanilyen színű. Nem igaz, hogy ne vették volna észre...

10. perc: Az egerszegiek többet birtokolják a labdát, pontosabban is passzolnak, de a Soroksár igyekszik letámadni a zalaiakat. Bedi a bal oldali védő, Szalkai pedig egy sorral előrébb lépett.

13.perc: Bedi bonyolódott felesleges cselezgetésbe a saját térfele közepén, akit megtámadott Korozmán és meg is szerezte tőle a labdát. Kapura indult,Bedi követte és végül a soroksári játékos lövése Bedi lábáról ment szögletre. Feleslegesen okozott izgalmakat saját csapatának a fiatal védő.

18. perc: Éppenséggel nem nevezhető élvezetesnek a mérkőzés. A kapuk gyakorlatilag eddig nem forogtak veszélyben és a két hálóőrnek nem akadt dolga. A ZTE FC ebben a percben például egy ígéretesnek induló akciót totojázott el, de nagyon...

22. perc: A ZTE FC játékában kevés a mélységi passz, amelyekre lehetne indulni, a felívelések pedig eddig nem vezettek eredményre. Daru nincs a pályán, elöl Városi próbál helyzetbe kerülni. A Soroksár szándéka egyértelmű: minél agresszívebben visszatámadni, amiből lehet gyorsan indulni.

28. perc: Tényleg unalmas így a mérkőzés,hiszen a játék szinte kizárólag a két tizenhatos között zajlik. Egyelőre hiánycikk a vállalkozókedv.

33. perc: Valencsik vágta fel csúnyán Babatit a kaputól 30 méterre. Csak szóbeli feddést kapott a hazai védő, de kaphatott volna akár lapot is. A szabadrúgást Babati végezte el, de labdája elakadt a sorfalban.

38. perc: Nincs mit tenni, el kell sütnünk egy hatalmas közhelyet: egyáltalán nem látszik, hogy az egyik élcsapat az utolsók egyikével mérkőzik...

41. perc: Ez viszont nagy helyzet volt. Ha tudatosan próbálkozott Peszmeg a felezővonal közeléből kapura lövéssel, akkor szép volt, ha nem, akkor is nagyot kellett Szappanosnak nyújtózkodnia, hogy a léc alá tartó labdát lehúzza..

42. perc: Króner jobb oldali beadását tisztán, Szakály fejelhetett 6 méterről, de mellé... Az ellentámadásból Pál A. ment el a jobb oldalon, centerezése meglepte az érkező Korozmánt, elment a labda a lába alatt, pedig ez ziccer lehetett volna.

44. perc: A mérkőzés első sárga lapját Gyagya kapta, aki lerántotta Pált. A szabadrúgást Gohér végezte el 19 méterről és az oldalhálóba csavart.

45. perc: Vége az első félidőnek.

Egyelőre mindkét csapat adós a jó játékkal, így a ZTE FC is, melynek fel kell javulnia, ha meg akarja szerezni a három pontot. Ez eddig így igencsak ikszes szagú mérkőzés...

46. perc: Megkezdődött a második 45 perc. A hazaiaknál egy csere történt a szünetben, Kákonyi helyét Gárdos András foglalta el.

49. perc: Az biztos, hogy a zalai csapatnál is hamarosan jön a csere.Sőt, lehet, hogy egyszerre kettő is, hiszen Szőllősi és Bíró is már levetkőzve melegít.

51. perc: Bal oldali szögletet ívelhetett be Szakály, akinek a labdája megtalálta Gyagya fejét, aki alig fejelt fölé. Ki is szakadt belőle egy nagy üvöltés és tényleg: ez akár be is akadhatott volna.

55. perc: Az előretörő Gohér a bal összekötő helyéről nagy lövést eresztett meg kapura 17 méterről és talpra ugrasztotta a soroksári nézőket. A háló ugyanis megzördült, de kívülről, így kissé csalódottan ültek vissza a helyükre a hazai hívek.

56. perc: Pál András nem engedett elvégezni egy szabadrúgást, így sárga lett a jutalma.

58. perc: Bababtit állították meg lesen. A ZTE FC a második félidőben már valamivel pontosabban futballozik és igyekszik a széleken a védelem mögé kerülni, ami az első félidőben nem nagyon sikerült. A labdabirtoklás terén biztosan zalai fölény van.

60. perc: Szakály bal oldali szögletét 5 méterről Koller fejelte fölé.

62. perc: Peszmeg kapott sárga lapot Bedi megrúgásáért. Ugyanebben a percben cserélt a Soroksár, Szalánczki jött le, Kapacina érkezett a pályára.

66. perc: Gárdos húzta meg a bal oldalon, aki jól adott középre, és Korozmán közelről alig pörgetett mellé. Nagy helyzet volt.

68. perc: Most már jön az egerszegi csere: Szőllősi érkezik Koller helyére.

72. perc: Ahogy telnek a percek egyre érdekesebbnek tűnik a kérdés, hogy lesz-e gól ezen a találkozón. Elvileg bármikor megszülethet, a kérdés az, hogy ki szerzi.

75. perc: A legveszélyesebb  zalai helyzet marat ki. Szőllősi kapott egy gyors akció után labdát a jobb oldalon, aki előtt senki nem volt, tisztán lőhetett 14 méterről, de labdája laposan elsuhant a jobb kapufa mellett.

78. perc: Két veszélyes zalai lehetőség: előbb Babati középre adását nem érte el Szalkai, majd Króner ismételt, de lövését blokkolták. Kettős csere következett a ZTE-nél:  Szakály helyett Bíró, Babati helyén Patvaros a pályán.

82. perc: Szőllősi jobb oldali szögletét Nagy T. fejelte 7 méterről mellé. Most már magasabb fokozaton játszanak a csapatok, ez érezhető.

85. perc: Pál A. ment el a bal oldalon, laposan a kapu elé adott, ahol Gárdos  lábáról a kapufára pattant a labda. Ezt megúszta a ZTE...

86. perc: Tényleg felpörgött a mérkőzés, ezúttal Peszmeg 25 méterről zúdított óriási lövést kapura, a szitáló labdát Szappanos csak kiütni tudta. Az elmúlt 10 percben több történt, mint addig összesen.

90. perc: Két perc a hosszabbítás.

90 +2. perc: Vége a találkozónak.

Nem született gól, így pedig nehéz lett volna bármelyik félnek is nyernie. Gyenge mérkőzést láthattunk, csak az utolsó 20 percben pörögtek fel a csapatok, s ekkor valóban akadtak helyzetek. Ez alapján el lehetett volna dönteni a mérkőzést mindkét csapatnak, így a döntetlen valahol igazságos.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!