Sport

2017.04.11. 18:20

Nyerni kellene már - A ZTE FC szerdán Szolnokon lép pályára

Zalaegerszeg - Hétközi fordulóval folytatódik a labdarúgó NB II sorozata és a 29. forduló keretében szerdán (16.30) a ZTE FC a Szolnoki MÁV FC vendége lesz. Csató Sándor együttese nagyon szeretné már megszerezni az első tavaszi idegenbeli sikerét.

Kerkai Attila

Az idegenbeli győzelemhez tavasszal a legközelebb a Budaörs ellen állt a ZTE FC, hiszen vezetett, de a 90. percben kihagyott a gépezet és a budaörsiek egyenlítettek. Ha a számokat nézzük, a tavasszal lejátszott nyolc mérkőzésen csak egy alkalommal kapott ki az egerszegi csapat. Ami önmagában nem is lenne rossz mérleg, de a bökkenő az, hogy csak két győzelem áll a ZTE neve mellett és öt döntetlen. Utóbbiból jutott tehát a legtöbb és ebben értékes pontok vesztek el. Éppen, mint legutóbb, most vasárnap itthon a Soroksár ellen (2-2).

Bobál Gergely (fehérben) játéka kérdéses, de van remény, hogy újra ott legyen a kezdőcsapatban Szolnokon is Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE FC a 8. helyen áll, aminél a klubnál is többre vágynak, és az egerszegieket ennél azért többre taksálják a mezőnyben. Ám az előrelépéshez győzelmek kellenének, és a ZTE FC vezetőedzője, Csató Sándor is elismerte, hogy túl sok a döntetlen. A szakvezetőt arról megkérdeztük, hogy nem érzi-e úgy, hogy csapata például vasárnap idő előtt elfáradt.

- Eddig sem volt jellemző ránk ez, az erőnléttel nincs gond, ha erre gondol - válaszolta a szakvezető. - Most a magunk által diktált tempó miatt és hogy hajtottuk az ellenfelet, talán kijött némi fáradtság. Amikor egy csapat kidolgoz 70 percig öt-hat gólhelyzetet, ráadásul az ellenfél kapusa is mindig véd, egy idő után lehet visszaesés a játékban, ami nem erőnléti gond. Senki nem mondhatja, hogy nem támadó szellemű futballt játszunk, csak a helyzeteket nem lőjük be, sajnos.

S hogy mikor nyer a ZTE FC idegenben? Csató Sándor reméli, hogy már szerdán.

- Mindenki, aki a csapatnál dolgozik erre vágyik, ahogy a játékosok is - mondta. - Sok a döntetlen idegenben, ezért kellene már egy győzelem. A Szolnok biztosan felszabadultan futballozhat ellenünk, ezzel együtt is remélem, végre sikerül nyernünk. Változás biztosan lesz a csapatban, ugyanis a kiálltott Króner kiesett és Bobál helyzete sem egyértelmű. Már a Soroksár ellen is úgy lépett pályára, hogy egy korábbi rúgás következtében igazából a héten csak egyet edzett teljes intenzitással. Ez a sérülése most is zavarja, de majd kiderül, vállalja-e a játékot.

Csató Sándor azt még elmondta, most csak a Szolnok elleni találkozó a fontos számukra. S miben bízhat a ZTE FC Szolnokon. Ha például Bobál nem játszik, Paudits Patrik továbbra is ott lesz a támadósorban, aki a Soroksár ellen rengeteget futott, ütközött, folyamatosan támadva a fővárosiak hátsó alakzatát. Ezt a ritmust kell tartania és ott lesz Babati Benjamin is, aki szintén jó formában játszott. A kapott gólokat viszont lehetőleg el kellene kerülni, csakhogy a Szolnok most nincs rossz passzban. A legutóbbi fordulóban a Vác ellen 1-3 után sikerült a Tisza-partiaknak a pontszerzés (3-3), s ez kellő figyelmeztető jel, hogy a ZTE-nek fegyelmezetten kell futballoznia.

A 29. forduló programja. Szerda, 15.30: Puskás Akadémia-Vác. 16.30: Kozármisleny-Szeged 2011, Cegléd-Dorog, Budaörs-Siófok, Soroksár-Mosonmagyaróvár, Szolnoki MÁV-ZTE FC, Kisvárda, Csákvár, Békéscsaba-SZEOL SC. 18.00: Balmazújváros-Nyíregyháza, Sopron-Cigánd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!