Sport

2017.06.08. 14:10

Mindenben jobban teljesített a ZTE KK

ZALAEGERSZEG - Az első és nagyon fontos lépést megtette a bronzérem megszerzése felé a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda csapata, amely szerdán Körmenden nyert. Szombaton Bencze Tamás együttese felteheti éves szereplésére a koronát.

Kerkai Attila

Méghozzá azért, mert az elveszített elődöntő ellenére a ZTE KK nagyon jó szezont tudhat maga mögött. Amely valóban úgy lenne most már teljes , ha érem is kerülne a nyakakba, s ehhez a szerdai győzelem (107-94) valóban nagy lépés volt. A ZTE KK 59 százalékos zalai triplamutatója mindent eldöntött.

- Nyomás nélkül játszhattunk és a külső dobásaink talán emiatt is nagyon jól sikerültek - nyilatkozta a találkozó után a 17 pontig jutott Emmanuel Ubilla, a ZTE KK irányítója. - Ám nem csak ez számított, hanem az is, hogy nagyon sok tiszta helyzetet teremtettünk és a védekezésünk is összeállt.

 

A másik oldalon a szombati találkozó előtt még nehezebb lett Gasper Potocnik edző csapatának helyzete. Sterling Gibbs megsérült, erősen kétséges a játéka, Parrish Pettyt pedig végül kiállították, így ő nem játszhat az újabb mérkőzésen. Ferencz Csaba csapatkapitány nem is látta túl optimistán a folytatást.

- A ZTE igazi csapatként harcolt, mi puhák voltunk védekezésben és ezt az egerszegiek kihasználták - mondta Ferencz Csaba. - Csalódott vagyok, mert nem nyertünk, s én személy szerint nagyon szeretném megszerezni a bronzérmet, de nem tudom, hogy ki játszhat Egerszegen.

A szombati (18.00) találkozó belépőit pénteken a Dísz téri jegyirodában elővételben is megvásárolhatják. Ami a finálét illeti, az első mérkőzést a Falco KC nyerte, amely idegenben győzte le (77-76) az Alba Fehérvárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!