Sport

2017.06.28. 09:28

Sportban erősek - Újabb mozgásformák az iskolában

NAGYKANIZSA - Nemrég strandfoci-bajnokságon vett részt Siófokon a Kiskanizsai Általános Iskola csapata. Az intézmény első alkalommal képviseltette magát versenyen ebben a sportágban.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Molnár István igazgató elmondta: vannak ügyes diákjaik, akik jól bánnak a labdával, s innét, egészen pontosan Fekete Gábor testnevelő tanártól jött az ötlet. De nem ez az egyetlen újdonság a sport terén

– Strandfocistáink a megyei versenyt megnyerték, az országoson pedig tizedikek lettek – hallottuk az igazgatótól. – Úgy vélem, jövőre ez az iskola egyik kitörési pontja lehet.

Az igazgató azt is hozzátette: további, az intézményben újdonságnak számító sportágakkal is ismerkedhetnek a gyerekek, így például a pingponggal, sakkal, lány focival.

 

Hátsó sor, b-j: Erdélyi Barnabás, Kiss Gergő, Kálcsics Marcell, Fekete Gábor (testnevelő), Kalányos Bálint. Alsó sor: Bogdán Kristóf, Horváth Dominik, Toperczer Dániel. Fekszik : Pápai Bálint Fotó: Kálcsics Marcell

– A sakk tekintetében Polgár Judit bázisiskolája szeretnénk lenni, Kercsmarics József, a Zala Megyei Sakkszövetség elnöke társadalmi munkában foglalkozik a gyerekekkel – folytatta az intézményvezető. – A pingponghoz pedig pályázaton nyertünk versenyasztalokat, ütőket és adogatógépet – úgy tűnik,  a gyerekek körében erre a sportágra is van igény. Amit még nem említettünk: szeretnénk úszásban is jeleskedni, jövőre országos szintű eredményeket várunk. S végül de nem utolsósorban, Silló Zsolt tanár úr viszi tovább a kosárlabdázást, ami nagyon szép múltra tekint vissza itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!