Sport

2015.07.29. 10:27

Strandröplabda: a rutin sem hiányzott - A vihar sem okozott „kárt”, rendben befejezték a második kört

Zalaegerszeg - Kiélezett csaták és hosszú labdamenetek jellemezték az Aquacity és a Zalaegerszegi Röplabda Klub által szervezett strandröplabda bajnokság második fordulóját. A tornára huszonegy csapat nevezett női, férfi és vegyes kategóriában.

Jóna István

Az indulók között az első osztályú teremröplabda bajnokságban szereplő játékosok is voltak, akik Budapestről és Dunaújvárosból érkezve vették fel a harcot a Sümegről, Nagykanizsáról, Dabroncról és Zalaegerszegről nevezett csapatokkal.

A legismertebb név Tomanóczi Tibor volt, aki egykor Zalaegerszegen kezdte a pályafutását és a válogatottságig jutva, magyar és külföldi csapatokban szerepelve vitte városunk hírét. Jelenleg a serdülő válogatott és az NB I-es Dunaújváros vezetőedzője. A késő délutánba nyúló tornán, még a vihar előtt véget ért a hölgyek versengése, ahol az induló három csapat közül a nagykanizsai Molnár testvérek, Zsófia és Mercédesz szerezték meg a győzelmet. A második helyen a Bódis Bianka, Molnár Martina páros, míg a harmadikon a Szalai Vivien, Kaprényi Piroska kettős végzett.

A hazalátogató Tomanóczy Tibor próbálkozik egy ejtéssel a szombati, Aquacityben rendezett torna második fordulójában. Fotó: Jóna István

A férfiaknál a Budapestről érkezet Gergó Zsolt, Lendvai Csaba páros szerezte meg a tornagyőzelmet a dr. Kun László, Szűcs Ákos és a Balázs Erik, Kovács Róbert párosok előtt.

A vegyes párosok versenyét a hirtelen jött vihar kicsit hátráltatta, de a nap végére itt is sikerült eldönteni ki a legjobb. Az első helyet a Szalai Vivien, Koós Krisztián páros szerezte meg, megelőzve a Bódis Bianka, Balázs Erik és a Vaski Sára – Szabó Péter alkotta csapatokat.

A bajnokság harmadik, egyben záró fordulóját augusztus 15-én rendezik, amelyen nem csak a torna győzteseket, hanem a három versenynap eredményei alapján az abszolút bajnokokat is díjazzák majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!