Sport

2015.11.26. 16:17

Svájcban dupláztak a zalaiak - Nemzetközi mezőnyben bizonyított a ZVMK két versenyzője

Zalaegerszeg - A modellezők versenyszezonjának végére is jutott még rangos viadal a zalaiak számára, hiszen a ZVMK sportolói közül Szteblák Tamás és Tóth Balázs Svájcban versenyzett.

Kerkai Attila

A svájci Mühleturnenben rendezték meg ugyanis az EuroChallenge sorozat döntőjét a repülőmodellezők szakágában. A ZVMK két versenyzője, Tóth Balázs és Szteblák Tamás is ott volt ezen a viadalon, akik az F1H-osztályban mérték össze tudásukat a nemzetközi mezőnyben.

A zalaiak úgy utaztak a kategóriánként 10-10 fős döntőre, hogy Tóth Balázs az ifjúságiaknál, Szteblák Tamás pedig a felnőtteknél holtversenyben az első három közt tanyázott. Számukra már a döntőbe jutás is nagy sikernek számított az idei ECH sorozatban, ugyanis 244 európai versenyző vett részt a svájci viadalon, ebből 114-en képviselték az ifjúsági korosztályt.

Tóth Balázs nagyszerű szezont teljesített (Fotó: ZVMK)

És a jobb technikai, műszaki és anyagi lehetőségekkel rendelkező német, francia, angol, svéd, norvég, dán, orosz, lengyel versenyzők között nagyszerű eredményt értek el a ZVMK versenyzői.

Tóth Balázs 14 évesen megnyerte az ifjúságiak (18 évesek) között az ECH sorozatot! Nagyszerű versenyszezont tudhat maga mögött, hiszen idehaza megnyerte a serdülő és az az ifjúsági országos bajnokságot is, és most az ECH döntőt.

A felnőttek mezőnyében győztes Szteblák Tamás – jellegzetes svájci háttér előtt (Fotó: ZVMK)

És hogy a siker még nagyobb legyen, Szteblák Tamás is remekelt. A felnőttek között az ECH-ban már tavaly is komoly sikereket elérő egerszegi modellezző Svájcban is bizonyított, ahol ő is győzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!