Sport

2017.03.02. 17:22

Svélecz László beszél a 17. forduló esélyeiről

Nagykanizsa - Tovább folytatódhat a Csács és a Nagykanizsa versenyfutása, s helyi rangadók is lesznek - ezt hangsúlyozta Svélecz László, az egykori NB I-es labdarúgó a 17. forduló felvezetőjében.

Kühne László

A molnári szakember néhány hete állt fel települése megyei második vonalbeli együttesének kispadjáról, a megye labdarúgását azonban ahogy eddig, ezután is nyomon követi.- A jelenlegi listavezető Csács-NSE éppen a térségünkbe, a Zalakomárhoz látogat - kezdte e heti esélylatolgatását az N. Olajbányász mellett egykor a Videoton kötelékében is megfordult futballista.

- A hazaiak a hosszú idő után távozó szakvezető, Mutter Attila utáni időszakot élik, s ahogy a kanizsai edző, úgy a Somogyból érkezett Horváth Gábor is mindent meg fog tenni azért, hogy a csapatot bent tartsa. Az ősszel kissé talán leült a komári legénység, de még így is okozott hazai pályán fejtörést nem egy ellenlábasának. Az biztos, hogy a Gellénháza elleni idegenbeli 0-6 nem a legjobbkor jött, viszont éppen ezért a Csács sem mehet biztosra.Az üldöző Nagykanizsa szintén egy alsóházi csapathoz, a Gyeneshez látogat.- A gyenesiek a csácsiak után gyorsan letudják a másik nagyágyút.

Ahogy a Kanizsa bekezdett, meglepne, ha nem húznák be a Balaton-melléki meccsüket. Náluk a szakvezető feladata éppen az, hogy ne hagyja lankadni a koncentrációt és a figyelmet éppen az ilyen, kötelező győzelemnek tekintett meccseknél is.Ha már Nagykanizsa, a dél-zalai város másik együttese, a Kiskanizsa egy szomszéd településre, Szepetnekre látogat.

- Jól emlékszem, Dél-Zalában is megvan a szomszédvári rangadóknak a maga hangulata, ami estenként 80-100 emberrel is meg tudja dobni a látogatottságot. A Sáska ráadásul szintén jól kezdett, de a Szepi az állománya alapján erős csapat. Cs. Horváth Gábor ráadásul ismeri a futballista-rafinériát, kellő könnyedséggel sulykolhatja játékosaiba, hogy az ilyen meccseken győzni még kellemesebb érzés.Szepetnektől néhány kilométer Semjénháza, ráadásul „Sveca" szűkebb pátriájának, a zalai horvátságnak az egyedüli képviselője a megye egyben

.- Digó, vagyis Markek István tanítványai a megye másik végébe, Zalalövőre látogatnak, ami már egy külön erőpróba. Kérdés, mennyire maradt bennük a kanizsai 0-5, illetve ezen a meccsen is megmutatkozhat, valóban lesz-e annak negatív hatása Semjénházán, hogy az őszi gólerős támadójuk tavasszal már nem náluk szerepel.S akkor a végére egy lokális rangadó: Pókaszepetk-Zalaszentgrót meccs.- A térségben a felső osztályban pedig a Szepetk- Szentgrót párosítás jelenti az izgalmat.

A megtorpanós időszakából a Zalaszentgrót jól jött ki, talán a Pókaszepetk az a gárda, melynek oda kell figyelnie, bár általános vélemény, hogy hazai környezetben pontosan a szepetkiek az egyik legkellemetlenebb ellenfelek. Meg kell ott küzdenie mindenkinek, hát ha még éppen a ZVFC érkezik vendégségbe...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!