Sport

2017.04.09. 18:28

Szabó kosara sokkolta az Albát, győzött a ZTE KK!

Székesfehérvár - A férfi kosárlabda NB I A-csoportjában a középszakasz felső házi küzdelmében a Zalakerámia-ZTE KK vasárnap az éllovas Alba Fehérvár vendége volt. Szabó Zsolt utolsó pillanatban esett triplájával győzött a ZTE KK!

Kerkai Attila

Alba Fehérvár-Zalakerámia-ZTE KK 89-90 (20-15, 17-27, 29-25, 23-23)

Székesfehérvár, 1400 néző. Jv.: Földházi, Hegedüs, Szabó.

Alba Fehérvár: Taylor 6/6, Edwards 17/9, Shepard 16, Lóránt 20/3, Keller 8. Csere: Markovic 10/3, Farr 12, Mohammad. Vezetőedző: Braniszlav Dzunics.

ZTE KK: Ubilla 18/12, Norfleet 9/3, Benke 10/6, Szabó Zs. 12/6, Drungilas 16. Csere: Mohácsi 12/12, Wright 8, Kis R. 5/3. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Kipontozódott: Wright (30.). Kiállítva: Lóránt (35.)

Vasárnap este egy szektort ismét megtöltöttek az egerszegi szimpatizánsok kedvenc csapatuk, a ZTE KK újabb találkozójára. AZ éllovas fehérváriak ellen nehezen indult be a pontgyártás, de igaz volt ez mindkét oldalra. A rendkívül mozgékony Alba ellen nehéz volt játszani, ráadásul Benke gyorsan összeszedte 3. személyi hibáját. Vezetett a házigazda (16-7), s nem volt egyszerű dolga így az egerszegieknek. A hazai gyűrűt közelről szinte lehetetlen volt támadni, maradtak a távoli kísérletek. Az egerszegiek tartották magukat, aztán a második negyedben jött egy remek sorozat. Kis Raúl labdaszerzései után dobott egy triplát is, ezzel vezetett először a ZTE KK (27-28), majd Mohácsi távolijai is ültek. A zalaiak vezettek 35-40, egy gond viszont akadt: Benke Szilárd már négy személyinél tartott.

A második félidőben négy perc alatt ledolgozta hátrányát az Alba Fehérvár, amely sokkal bővebb rotációval rendelkezett, de a ZTE KK komolyan gondolta a bravúr lehetőségét. Ubilla, Norfleet és Mohácsi tartotta kellő fordulatot a ZTE-t teljesen nyílttá téve a mérkőzést. Zalai oldalon a harcosan beszálló Wright is négy személyivel állt és semmi sem dőlt el. Bármit is lépett az Alba, volt rá egerszegi válasz, de Wright kipontozódott, viszont Kis R. „pöcizése” az utolsó másodpercben zalai előnyt jelentett (66-67) az utolsó negyedre. Izgalmas végjáték ígérkezett és senki nem mehetett biztosra. Egyre feszültebb lett a légkör, Taylor elesett, videózás következett, de a játékvezetők nem láttak szabálytalanságot. Benke visszatért, dobott egy hármast, majd Drungilas sem hibázott (71-74). Felpörgött a mérkőzés, s nem volt idő tovább várni a döntéssel. Újabb videózás következett, s Lóránt Pétert ütésért - ami Drungilast találta el -, kiállították. Szabó dobott egy triplát, de Edwards válaszolt (80-78). Az utolsó pillanatokig kiélezett csata alakult ki, melyben Ubilla egyenlített (80-80). Aztán ugyanő egy triplával is bejelentkezett, majd Norfleet duplája után hazai időkérés következett (85-87). Maradt 40 másodperc a találkozóból, Edwards egyenlített, de Ubilla rossz átadása után Shepard zsákolt, de nem ez lett a győztes kosár. Hanem az utolsó pillanatban Szabó Zsolt hármasa, ami a palánkról pattant a gyűrűbe. A ZTE KK óriási bravúrral győzött, erőn felül teljesítve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!