Sport

2017.04.10. 18:45

Szabó Zsolt bravúros kosara: "Tudtam, hogy rádobom"

Zalaegerszeg - Szabó Zsolt dobása minden bizonnyal sokáig emlékezetes marad és beszédtémát ad majd a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapata szurkolóinak. Egy hármasról van szó, amivel a ZTE KK vasárnap este 90-89-re megnyerte az Alba Fehérvár elleni találkozóját.

Kerkai Attila

S ha már Szabó Zsolt. Múlt csütörtökön, amikor a ZTE KK idehaza győzte le a Szolnokon, az öltözőfolyosón nyilatkozott lapunknak. Akkor úgy fogalmazott: eddig háromszor találkoztak az Alba Fehérvárral ebben a szezonban, háromszor kikaptak, de miért ne sikerülhetne csapatának negyedszerre már győznie. Minden bizonnyal arra nem gondolhatott akkor, hogy vasárnap éppen az ő triplája kell majd ehhez. Ám nézzük az ő szemszögéből, hogy is festett az a bizonyos, fél másodperccel a játékidő lejárta előtt célba ért hármas.

- Először is az volt a fejemben, hogy rá fogom dobni - árulta el Szabó Zsolt kérdésünkre. - Az időkérésnél fel voltak rajzolva a mozgások a bedobásnál, s volt egy variáció, hogy én kapom a labdát. Korábban, a Körmend elleni hazai mérkőzésünkön is hasonló volt a szituáció, amikor viszont nem emeltem rá a dobást, igaz, nem is ugrott el a dobócselre a védőm. Szóval ezért tudtam, ha nálam lesz a labda, rádobom. Menőzhetnék azzal, hogy direkt palánkos dobást választottam, de ez nem igaz... Annyit láttam, hogy jó az irány, de egy kicsit hosszúnak tűnt, végül beakadt.

Szabó Zsolt (balról) védekezik Edward mellett. A ZTE KK játékosa szerint a taktika is jó volt Fotó: Simon Erika

Szabó Zsolt azt is elárulta, nagyon sok üzenetet kapott azóta is, és nagyszerű érzésnek írta le, hogy az egerszegi szurkolók milyen ünneplésben részesítették őt és a csapatot. Ám nem csak egy hármason múlt a siker.

- Szerintem betartottuk csapatszinten a taktikai utasításokat, s amit kitaláltunk, azt meg is tudtuk valósítani. Sikerült megállítani az Alba gyors támadásait - tette még hozzá.

A csapat két nap pihenőt kapott, hiszen a következő fordulóban szabadnapos lesz. A ZTE KK legközelebb majd vasárnap lép ismét pályára, amikor a Falco KC lesz a vendég. Az egerszegiek erőn felül teljesítettek vasárnap Székesfehérváron, amivel Bencze Tamás vezetőedző is egyetértett.

- Most mondhatjuk, hogy minden szép és minden jó - hallottuk a szakvezetőtől. - Körmenden egylabdás meccsen kaptunk ki, utána megvertük a bajnok Szolnokot, most meg idegenben a listavezetőt. Nem rossz sorozat. Sokszor hallottam, hogy nincs vezér a csapatban. Van vezér! Emmanuel Ubilla ugyan nem mindig dobja a legtöbb pontot, viszont tőle mindenki számára van labda. A többiek elfogadják őt, van ritmusa a csapatnak és a játéknak, ami nagyon fontos. Ez a mostani siker az akarat diadala, mert nagyon akartunk. Szöszi (Szabó Zsolt - a szerk.) a végén bedobta a döntő kosarat, mert ő is nagyon akart. És ilyen az a csapat, amit látni szerettem volna a szezon elejétől. Ez a három mérkőzés most sokat kivett a társaságból, pihenünk egy kicsit, aztán elkezdünk készülni a Falco KC ellen.

A vasiak ebben a fordulóban pihentek, a másik mérkőzésen pedig a Szolnok legyőzte a Körmendet 78-71-re.

1. A. Fehérvár 28 21 7 2329 - 2098 0.875

2. Körmend 28 19 9 2416 - 2146 0.839

3. Szolnok 29 19 10 2457 - 2282 0.828

4. ZTE KK 29 19 10 2512 - 2408 0.828

5. Falco KC 28 18 10 2301 - 2180 0.821

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!