Sport

2016.08.20. 16:20

Szappanos lezárná a sorozatot

Az ünnep miatt vasárnap rendezik a honi labdarúgó-bajnokság összes osztályában az éppen soros fordulót, így ezúttal szó szerint igaz: nagyüzem lesz a futballpályákon. A ZTE FC Gyulára látogat az NB II 5. fordulójában, és Szappanos Péter kapus bízik a sikeres túrában.

Kerkai Attila

Az egerszegiek a Szeged 2011 vendégei, s ne tévesszen meg senkit a helyszín: tulajdonképpen Gyula az otthona a papíron Tisza-parti együttesnek. Szappanos Péter, a ZTE FC hálóőre nem számít könnyű fellépésre, akit arról is kérdeztünk, véleménye szerint mennyire állt össze már a ZTE védelme.

Szappanos Péter is érzi, hogy fontos meccseik jönnek, de szerinte összeálltak, így a Szeged ellen bőven van keresnivalójuk Fotó: Pezzetta Umberto

- Kemény hét elé nézünk, mert hasonló lesz a helyzet, mint volt legutóbb, hiszen három mérkőzés vár ránk egy hét alatt - mondta Szappanos Péter. - Ráadásul két hosszú túrába is belefutunk, mert Gyula után jövő vasárnap a Balmazújváros vár ránk, és közben idehaza játszunk szerdán a Cegléddel. Szerintem a védelem összeállt, hiszen azt látjuk, hogy az ellenfelek sok helyzetet nem tudnak kidolgozni ellenünk, viszont egy-egy hiba becsúszik, és ezeket kellene kiküszöbölnünk. A Szeged elleni meccs pedig egy kicsit más lesz, hiszen ellenük nem sikerült nyernünk májusban Egerszegen, és az a két pont nagyon hiányzott a végén. Ahogy telik az idő, úgy fáj egyre jobban, hogy nem jutottunk fel az élvonalba... A Szeged ellen kemény meccsre számítok, ráadásul amióta itt védek a ZTE-ben, ha jól emlékszem, Gyulán még nem sikerült gólt lőnünk. Abban bízom, hogy most megszakad ez a sorozat és eredményesek leszünk a vasárnapi találkozón.

Az NB III Nyugati-csoportban vasárnap 17.30 órától a Tarr Andráshida a Sárvárt, míg a Hévíz SK a Diósdot látja vendégül. ka

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!