Sport

2017.06.20. 16:20

Szavaztak az edzők: íme az év csapata a megyei I. osztályban

ZALAEGERSZEG Ahogy az őszi szezon végén, úgy a bajnokság zárultával is megszavaztattuk a megyei labdarúgó-bajnokság I. osztályában dolgozó edzőket. Ezúttal viszont az ő voksaik segítségével már a bajnokság csapatát kerestük, és az alapján állítottuk össze a 2016-2017. évi pontvadászat legjobb csapatát.

Zalai Hírlap Sport

Összességében az őszi csapatból (amely így festett: Kozma - Hóbor, Kozári, Keszei, Csáki - Csongár, Nagy N., Rácz - Völgyi Márk, Mihalecz P., Horváth P.) az év csapatába heten (Kozma, Csáki, Keszei, Hóbor, Nagy N., Csongár, Mihalecz P.) ismét bekerültek a szakvezetők szavazatainak összesítése után a legjobbnak vélt együttesbe.

A megkérdezett 15 edző 48 játékost jelölt a legjobb tizenegybe. Amely így fest: Kozma Imre (Kaposi Transport Csács-NSE) - Csáki József (UFC Nagykanizsa), Török Tamás (Gellénháza), Keszei Péter (Gellénháza), Hóbor Gergő (UFC Nagykanizsa) - Nagy Norbert (Femat-Csesztreg), Horváth András (Kaposi Transport Csács-NSE), Csongár Péter (Kaposi Transport Csács-NSE) - Pethő János (Femat-Csesztreg), Mihalecz Péter (Kaposi Transport Csács-NSE), Nagy Gergő (Semjénháza, UFC Nagykanizsa).

Az abszolút legtöbb szavazatot a gólkirályi címet is elnyert Mihalecz Péter kapta, hiszen őt 13-an jelölték a legjobb csapatba. Őt követi Csáki József, Csongár Péter 10-10 jelöléssel, de szorosan ott volt mögöttük Hóbor Gergő, aki 9 voksot kapott. Horváth András 8 szavazatot kapott, majd következzenek a 7-7 jelölést kapott labdarúgók: Keszei Péter, Pethő János, Nagy Gergő. Öt szavazattal hárman kerültek be a képzeletbeli legjobb csapatba, vagyis a kapus Kozma Imre, Nagy Norbert és Török Tamás. Utóbbi esetében meg kell jegyezni: az ősszel nem lépett pályára, csak tavasszal csatlakozott Török a Gellénháza együtteséhez. Ám tiszteletben tartva az edzők véleményét, voksaikkal neki szavaztak bizalmat a védelemben.

Azt is el kell mondani, hogy akadtak holtversenyek. A középpályán Rácz Szabolcs és Gerencsér Attila (mindkettő UFC Nagykanizsa) is öt-öt szavazattal bírt, ám holtverseny esetén - ahogy az őszi összeállításkor is - a több elért gól számított, s ebben a csesztregi Nagy Norbert magasan jobban teljesített náluk a 13 góljával. Ugyanígy a támadósorban hárman értek el 7-7 szavazatot, Pethő János (27 gól), Nagy Gergő (23 gól) mellett Horváth Patrik (Csács-NSE) is versenyben volt a csapatba kerülésre, de ő "csak" 15-ször volt eredményes, így ezúttal ő "maradt ki". (A góloknál az MLSZ Adatbankjának számait vettük figyelembe - a szerk.).

A legjobb csapatba négy klub adott játékost, a bajnok UFC Nagykanizsa (3), a második Kaposi Transport Csács-NSE (4), a harmadik Gellénháza (2) és az ötödik Femat-Csesztreg (2).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!