Sport

2016.07.01. 19:10

Százharminc indulóval - Szombaton terepverseny, vasárnap díjugratás

Nagykanizsa - A Csónakázó-tó mellett tegnap megkezdődött a XIX. Nagykanizsai Military és Tanintézeti Országos bajnokság, mely a teljes hétvégét felöleli történéseivel. Pénteken a díjlovaglás küzdelmeivel indítottak a lovak és lovasaik.

Kühne László

Ahogy arról már előzetesen beszámoltunk, igencsak rekordgyanús nevezési listával számolhattak a szervezők az idei viadalra, tegnap pedig, a rajtnál kiderült: összesen 130 nevezés futott be végül.

A lovastusa három száma (vagyis a díjlovaglás, a szombaton sorra kerülő terepverseny, és a viadalt vasárnap lezáró díjugratás) közül a versenyzők a díjlovaglással kezdtek, azon belül öt kategóriába sorolva.

 

Az A0 mezőnye volt az első a pályán, őket a B, majd az A indulói követték, hogy aztán a délután az egycsillagos CIC és CCI következzen.

A szombat is hasonlóan mozgalmasnak ígérkezik a nagykanizsai Csónakázó-tónál, hiszen a terepverseny keretében (melynek pályabemutatójára egyébként már csütörtökön, késő délután sort kerítettek a házigazdák) a már említett kategóriák lovasai rajtolnak reggel kilenc órától, hogy a csaknem öt kilométeresre elnyúló pályát teljesítsék. A tanintézeti országos bajnokság keretében is számos igazán tehetséges lovas tesztelheti majd magát terepen a lovak nyergében.

Vasárnap 9 órától következnek aztán a díjugratás küzdelmei - a közönség számára jól követhető pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!