Sport

2017.02.26. 16:30

Szép gólokkal, megérdemelt ZTE-siker

Zalaegerszeg – A labdarúgó NB II 22. fordulójában a ZTE FC a Nyíregyházát fogadta és a tavaszi nyitányon és mindenképpen győzelemmel szerette volna zárni ezt a mérkőzést, amit jó játékkal meg is szerzett.

Kerkai Attila

ZTE FC – Nyíregyháza 3-1 (1-0)

ZTE-stadion, 1228 néző. Jv.: Farkas Á. (Huszár, Király).

ZTE FC: Szappanos – Angyal, Króner, Polényi, Deutsch – Nagy T. – Jakab (Ekker, 88.), Bedi, Végh (Szatmári, 46.), Paudits (Kretz, 67.) – Bobál. Vezetőedző: Csató Sándor.

Fotó: Pezzetta Umberto

Nyíregyháza: Nyíregyháza: Hermány - Ötvös, Rubus, Dvorschák, Farkas - Kónya, Holdampf (Vámos, 59.), Tamási - Sinanovic, Tisza (Takács, 46.),  Szécsi (Rezes, 59.). Vezetőedző: Véber György.

Gólszerzők: Jakab (34.), Deutsch (50.), illetve Takács (60.).

Sárga lap: Angyal (38.), Bobál (77.), Nagy T. (90.), illetve Ötvös (30.), Holdampf (34.), Kónya (86.).

Mindkét oldalon akadtak hiányzók, a hazaiaknál Forgács András és Babati Benjamin kiesése okozta a legnagyobb gondot Csató Sándor vezetőedzőnek. Ugyanakkor a téli  igazolások közül Polényi Gábor és Paudits Patrik is rendelkezésre állt,  s bajnoki találkozón minkét  labdarúgó most mutatkozott be a ZTE színeiben.

Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE együttesében Polényi és Króner lett a két belső védő és mezőnyjátékkal kezdődött a találkozó. Paudits és Jakab gyakorlatilag folyamatosan váltották egymást a jobb és a bal oldalon. Paudits volt az aktívabb, ám ezzel együtt sem tudtak a hazaiak veszélyt kialakítani a Nyíregyháza kapuja előtt. A 19. percben Bobál nagyszerűen indította Jakabot, a kapus kijött, a zalai játékos fordult egyet és balról,  éles szögből célba vette az üres  kaput, de a kapufa mentett. A 24. percben Paudits kiugrott, de lövésébe még beleért egy láb, így a kapu helyett a szögletre pattant a labda. Ezek már helyzetek voltak, s kezdett áttevődni a játék a Nyíregyháza térfelére, a  34. percben pedig gólban is megmutatkozott a hazai fölény.  Nagy Tamás  hosszú átadását Jakab vette le, majd belépve a 16-oson belülre, kissé balról,  14 méterről lőtt a hosszú sarokba, 1-0. Úgy tűnt, hogy ezekkel a belőtt, beívelt labdákkal leehet a leginkább megzavarni a nyíregyházi védelmet.

Fotó: Pezzetta Umberto

A szünetben mindkét csapat cserélt, a nyíregyháziaknál Tisza helyett a hórihorgas, közel két méter magas  Takács Tamás állt be,hazai oldalon pedig Végh helyett egy másik téli szerzemény, Szatmári István debütált.  A Nyíregyháza bekezdett, de a gólt a ZTE lőtte. Az 50. percben Bobál a jobb oldalvonaltól nagyszerűen vette észre a másik oldalon az addig is jól játszó Deutsch Bencét, aki érkezett és a kapus mellett 14 méterről higgadtan gurított a kapuba, 2-0. A ZTE megérdemelten vezetett, jól is játszott ekkor, s nem volt érdemtelen a lelátóról érkező taps sem. Ám jött a szépítés. A 60. percben kihagyott a zalai védelem, előbb Szappanos még nagyot védett, de a kipattanót Takács középről, a 11-es pontról a kapuba vágta, 2-1.

Innentől lett érdekes a meccs, hiszen a gól egyértelműen felhozta a vendégeket. A Nyíregyháza támadott, Csató Sándor pedig  cserélt, hogy a középpályát erősítse. A zalaiaknak mindenképpen szükségük lett volna egy újabb gólra, hogy újra felszabadultabban futballozzanak. A vendégek szorongattak, aztán 79. percben tökéletesen vitt végig egy kontrát a ZTE: Jakab szerzett labdát a saját térfelén, kiugratta Szatmárit, aki jobbról pontosan centerezett, Jakab pedig egy csel után  7 méterről a kapuba gurított, 3-1. Ami végleg eldöntötte  a találkozót. A ZTE FC összességében jobban futballozott ellenfelénél, még akkor is, ha a Nyíregyházának is voltak jó periódusai. Az egerszegiek győzelme megérdemelt.

Fotó: Pezzetta Umberto

Csató Sándor: "Sokat vártunk erre a győzelemre, hiszen a felkészülés során is hektikus volt a játékunk. Megérdemeltnek érzem a győzelmünket, végig kontrolláltuk a meccset, talán 2-0 után jött egy hullámvölgy, de kijöttünk belőle."

Véber György: "Gratulálok az ellenfélnek, teljesen megérdemelt a sikere. Sajnos be kell látnom két mérkőzés után, hogy túlértékeltem az erőnket. Nem volt ennek jele, ám a tétmeccseken gyengén futballozunk. Újra kell tervezni az egészet, de nem szeretnék kapkodni sem."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!