Sport

2015.11.30. 16:30

Szerdától Hévízen a hazai ökölvívó elit

A férfi ökölvívók 92. országos bajnokságát rendezik a zalai fürdővárosbanHévíz (ka) – Szerdától a zalai fürdővárosban rendezik meg a 92. Felnőtt Férfi Országos Ökölvívó Bajnokságot, melyen a sportág krémje vonul fel a hévízi Városi Sportcsarnokban.

Kerkai Attila

A Magyar Ökölvívó Szövetség a zalai városnak ítélte oda az ob rendezési jogát, s a bajnokság során több mint 40 klub száz főnél is több versenyzője lép majd a szorítók közé tíz súlycsoportban. A verseny szervezésében a Hévíz SK ökölvívó szakosztálya is közreműködött, és a rendezésben is komoly szerep jut nekik. A fürdővárosban két éve, 2013-ban már rendeztek országos bajnokságot, amikor a nők vetélkedtek itt, de a férfiak küzdelmei talán most még izgalmasabbnak tűnnek. Kepli József János, Hévíz alpolgármestere, egyben a Hévíz SK ökölvívó szakosztályának vezetője két nappal az ob nyitánya előtt elmondta: tudatosan készültek arra, hogy a férfi bajnokságot is Zalába hozzák.

-  2013-ban a női ob-t rendeztük meg, s azt tapasztaltuk, hogy kivételesen sikeres volt a hölgyek vetélkedése  -  válaszolta megkeresésünkre az alpolgármester.  -  A visszajelzések is ezt igazolták, miközben edzőtáborozni is érkeztek klubok városunkba. Hévíz rendelkezik avval az infrastruktúrával, amely szükséges akár egy ilyen sportesemény, akár egy edzőtáborozás megrendezéséhez. Illetve az sem utolsó szempont, hogy a sérülések kezelése, illetve a rehabilitáció terén is remek lehetőségek nyílnak nálunk.

Az ötlet is innen jött: ha már minden feltétel adott, miért ne pályázzuk meg az amatőr ökölvívás legrangosabb hazai eseményét, a férfi országos bajnokságot. Abban is nagyon bízunk, hogy a hazai legjobbakra a zalai sportkedvelők is kíváncsiak lesznek. Az ob küzdelmeit ingyen tekinthetik meg a nézők, s reméljük, hogy szerdától szombatig sokan fordulnak majd meg a sportcsarnokban. Hosszabb távon pedig más sportágak nagy versenyeit is szeretnénk Hévízre hozni, hiszen a feltételeink adottak ehhez.A Hévíz SK nevében Bencsik Péter sportegyesületi elnök is hasonlóképpen fogalmazott a rendezést illetően.

- A Hévíz Sportkör koncepciójának egyik fontos eleme a versenyszervezés, versenyrendezés  -  mondta.  -  Természetesen az alapvető feladatunk a helyi sportélet biztosítása szervezett keretek között, de a sportmarketing, mint eszköz is rendelkezésre áll. Célunk és feladatunk, hogy Hévíz városában olyan színvonalas, akár nemzetközi sportrendezvények, sportesemények kerüljenek megszervezésre, melyek illeszkednek a város sportéletébe.

Az országos bajnokság felvezető sajtótájékoztatóját kedden a fővárosban rendezik, szerdán pedig 16 órától megkezdődnek az ob küzdelmei Hévízen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!