Sport

2016.07.08. 18:40

Szeretni kell ezt a játékot - Országos bajnoki címet szerzett az egerszegi veteráncsapat

Zalaegerszeg - Nagyszerű zalai siker született a Dabason megrendezett VIII. Országos Veterán Labdarúgó Bajnokság döntőjében: a megyénket képviselő Zalaegerszeg csapata az első helyen végzett.

Kerkai Attila

Az előcsatározások után kialakult 12 csapatos döntőn történtekről Koczka Géza, a csapat kapitánya számolt be.

- Azzal a nem titkolt céllal vágtunk neki a döntőnek, hogy 2012 után ismét megnyerjük ezt a rangos tornát - hallottuk tőle. - A csoportmérkőzéseken rekkenő hőségben előbb 5-0-ra győztünk a Balmazújváros, majd 3-1-re az Örkény csapata ellen. Ezt egy szikrázó elődöntő követte, ahol a Miskolc gárdáját győztük le 3-1-re. A döntőt a több volt NB I-es játékost felvonultató Pécs ellen játszottuk, és óriási küzdelemben 1-0-ra nyertünk. Ezzel teljesítettük a célkitűzést, ami úgy érzem nagy sikert jelent Zalaegerszeg városának és a megye labdarúgásának is.

A csapatkapitány a siker kulcsmomentumai között a csapat egységét emelte ki, de akadtak kimagasló egyéni teljesítmények is. A zalai részről benevezett 15 játékos kivétel nélkül pályára lépett a döntőben, és mindenki hozzátette a maga részét az elért eredményhez.

Hátul (balról): Dombai István, Kustán László, Sáfár Árpád, Koczka Géza, Sümegi Ferenc, Kardos József, Ambrus Zoltán. Elöl: Komáromy Béla csapatvezető, Kormos Kálmán, Windisch Ernő, Rózsás Attila, Galántai Tibor, Farkas Attila, Pál András, Jáger László, Miklós István
Fotó: a szerző

A torna legjobb játékosának a zalai Galántai Tibort választották meg, akit aligha kell bemutatni a zalaegerszegi szurkolóknak, hiszen közel 160 mérkőzést játszott az első osztályban a ZTE színeiben. S hogy mi jelenti még mindig a motivációt számára, s mit üzen a fiatal tehetségeknek?

- A mai napig, így túl a hatvanon is hetente két-három alkalommal játszom, ezért a válasz egyszerű: szeretni kell ezt a csodálatos játékot - foglalta össze a Galántai Tibor. - Nagyon lényeges dolog - amit szem előtt kell tartani a fiataloknak - a labdarúgás iránti alázat és a személyes példamutatás. Nem közömbös az sem, hogyan bánik valaki a labdával, hiszen a játék mégiscsak erről szól. Ehhez pedig rengeteg gyakorlás szükséges.

Koczka Géza elismeréssel szólt a csapatvezetőként ténykedő Komáromy Béla munkájáról is, illetve a megyei koordinátori feladatokat ellátó Helyes Klára szervező tevékenységéről.

- Gyakran megkérdezik tőlem, hogy játszom-e még és hol? - említette Koczka Géza. - Azt szoktam válaszolni, hogy igen, futballozom, az U60-as korosztályban. Nehezen értelmezik ezt, de én úgy érzem, a szívünk, a testünk már nem húszas éveinket idézi, de a tudásunk, a labdarúgás iránti szeretetünk, a győzni akarásunk még most is a régi. És követendő lehet a fiatal labdarúgók számára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!