Sport

2017.05.17. 20:30

Szintet lőtt íjászok

HÉVÍZ - Budapesten három ország részvételével (Szlovákia, Ausztria, Magyarország) junior válogatott olimpiai és csigás íjászai küzdöttek meg egymással.

Kerkai Attila

A rendkívül rossz, gyakran esős időjárás ellenére kiemelkedő eredményeket értek el a hévízi íjászok. A rangsoroló versenyben Szüts Mátyás 642 ponttal első helyen, Bencsik Márk 611 ponttal negyedik helyen rangsorolt. A szettes kieséses fordulóban Bencsik Márk a szlovák Ivan Davidtol 6-4 arányban vereséget szenvedett, ő búcsúzott.

Egy korábbi felvételen tartanak célra a hévízi fiúk: balról Bencsik Márk, jobb oldalt Szüts Mátyás
Fotó: Hévíz SK

Szüts Mátyás először Zoltán Leventét szétlövéssel, majd a Bencsiket kiejtő Ivan Davidot búcsúztatta. Az aranycsatát az osztrák Noah Schönfellnerrel vívta, és a hévízi fiú megnyerte ezt a mérkőzést.

Mint Bencsik Pétertől, a hévízi íjászok edzőjétől megtudtuk, a legnagyobb siker mégsem ez volt, hanem az, hogy Szüts Mátyás másodszor is meglőtte a Magyar Íjász Szövetség által meghatározott szintet, ami biztosítja a nemzetközi viadalokon történő indulást, Bencsik Márk pedig ismét meglőtte az „A" válogatott szintet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!