Sport

2017.08.07. 18:50

Döntetlen a főpróbán - Szombaton kezdi az új NB III-as szezont az Andráshida

ZALAEGERSZEG Utolsó nyári gyakorló mérkőzésén a tavaly még osztálytárs Hévíz együttesét fogadta az NB III-as rajtra készülő Andráshida.

Jóna István

Tarr Andráshida SC-Hévíz SK 1-1 (0-0)
Andráshida: Horváth M. (Macher D.) - Horváth T., Balla Á., Major M. (Takács S.), Kalamár M. (Simonfalvi G.), - Marsai M., Varga M. (Horváth D.), Ferenc Z. (Szegleti G.), Szabó M. Tóth L. (Kovács L.), - Bíró A. Edző: Dobos Sándor.

Hévíz: Jánosa (Ruzsik) - Farkas, Szi-Péter J., Czibor, Meindl (Géber) - Kovács, Szi-Péter Zs. (Tarnóczay), Szántó, Horváth E. (Tóth G.) - Kottán, Pálfi (Horváth M.). Edző: Lantai Balázs.
Gólszerzők: Bíró A. ill. Horváth M.

A múlt hét közepén a Csesztreg ellen 6-0-ra győzött az Andráshida, majd szombaton az elmúlt szezonban még NB III-as Hévíz ellen zárta a felkészülési mérkőzések sorát. A hazai csapatból Vittman Ádám combsérüléssel a lelátóra kényszerült, a térdműtétre váró Baráth Martin mellé. A maródiak közül Varga Zoltán 5-6 hét múlva, Kónya Szilárd pedig a téli felkészülésre térhet vissza.

Az andráshidai Szabó Martin szabadulna védőjétől - Fotó: Jóna I.

Idegesen, kapkodóan, pontatlanul játszott az Andráshida, míg a Hévíz határozottabb volt, mintha meg akarták volna mutatni, hogy helyük lenne az NB III-ban. Az első félidőben a küzdelem dominált és csak ritkán forogtak veszélyben a kapuk. Nem a megszokott szerkezetben játszott a Hida, és kicsit szétesett a játéka. A második félidő elején Horváth szerzett vezetést a vendégeknek, majd az utolsó percben Szegleti harcolt ki büntetőt, amit Bíró értékesített. A hazai fiatalok ezúttal is bizonyították, hogy hosszú távon lehet számítani rájuk.

Dobos Sándor: "Sok volt a pontatlanság a játékunkban, ami főleg technikai hibákat jelent. Kellene még legalább két-három hét, hogy ezeket kijavíthassuk, de sajnos szombaton már éles mérkőzésen kell bizonyítanunk. Bízom a fiúkban: tudom, hogy összekapják magukat és beleteszik majd azt a pluszt a játékba, ami a felkészülési mérkőzésen még hiányzott."

Az Andráshida az új bajnokságot hazai pályán kezdi, szombaton (augusztus 12.) 17.30-kor a Veszprém ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!