Sport

2016.11.20. 11:48

Szülinapi ultiverseny Gelsén

Gelse – Közel 120 ultis érkezett szombaton a faluba, hogy egy rendhagyó kártyaparti keretében ünnepeljék meg barátjuk, Tislér Árpád 60. születésnapját. Az ünnepelt végül a dobogóra is felállhatott.

Pásztor András

Tislér Árpád már évek óta lelke, s motorja a hazai ultis társadalomnak, az ő nevéhez fűződik többek között az országos hírű kilimáni és a gelsei versenyek szervezése.

- A közelmúltban töltöttem be a 60. életévemet, így arra gondoltam, hogy rendhagyó módon szeretném megünnepelni, ezért – felhasználva a kapcsolataimat – országos ultiversenyt hirdettem – mondta a szervező és ünnepelt egyszemélyben.

Tislér Árpád (középen) éppen Lázár Bélától (balról) a ZTE Ulti Szakosztályának vezetőjétől és Muzslai Róberttől, a Magyar ultisok  Országos Egyesület elnökétől kapott pólót mutatja (Fotó: Szakony Attila)

A kártyapartnerek nem is hagyták cserben Tislér Árpádot, a szombati, ünnepi versenyre pontosan 119 fő nevezett, érkeztek barátok Budapestről, Tiszakécskéről, Herendről, Veszprémből, Csopakról, s persze Zalaegerszegről, Keszthelyről, Nagykanizsáról is.

- A gelsei alapszervezet kiválóan működik, remek versenyeket szerveznek és sokat tesznek az ulti népszerűsítéséért – mondta Muzslai Róbert, a Magyar Ultisok Országos Egyesületének elnöke.

- Árpi félelmetes játékos, de párszor már sikerült megszorongatnom – árulta el az ünnepeltről a keszthelyi Gubicza András, aki 87 éves kora ellenére még mindig az aktív ultisok közé tartozik.

A születésnapi ultiversenyt végül a zalaegerszegi Ollár Csaba nyerte, megelőzve a pötrétei Virág Andrást. Az ünnepelt gelsei Tislér Árpád pedig a dobogó harmadik fokára állhatott. A versenyen a legjobb női versenyzőt is megválasztották, a megtisztelő címet ezúttal is a nagykanizsai Zsidiné Nászer Éva vehette át. A vígasz kupát pedig a zalaegerszegi Róka Róbert nyerte meg.

Címkék#Gelse#ulti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!