Sport

2016.10.30. 18:35

Szünet után fordított a Szepetnek

Zalaegerszeg- A hét végén a 12. fordulót rendezték a megyei labdarúgó I. osztály 2016/2017-es bajnoki szezonjában.

Zalai Hírlap

Lenti TE Sport 36-Nagykanizsa 2-4 (1-2)

Lenti, 150 néző. Jv.: Lancz Zs.

Lenti TE: Balogh B. - Fehér, Czigány, Kozári, Sárkány, Horváth, Szabó, Kiss (Lovrencsics), Balog M., Völgyi, Bogdán (Sebők). Játékos-edző: Sebők József.

Nagykanizsa: Szabó - Péter, Papp, Kiss (Kulcsár), Hóbor, Csáki, Rácz, Zsirai P. (Nagy), Orbán, Boros (Ágoston), Újvári (Zsirai A.). Edző: Gombos Zsolt.

 

Rangadóhoz méltóan kezdődött a mérkőzés, amelyen a két csapat láthatóan támadó játékra rendezkedett be, és így élvezetesen telt az első negyedóra. A 16. percben egy jobbról beívelt labdát nagy helyzetben a kapu előtt keresztben rúgott el Kozári. Ez után a Nagykanizsa átvette a játék irányítását és a hazai csapat hibájából megszerezte a vezetést. Nem sokkal később egy, a hazaiak által vitatott 11-eshez jutottak a vendégek, amit értékesítettek és 2-0-ra vezettek. Ettől a pillanattól kezdve a Lenti régi játékát mutatva szépített és visszajött a mérkőzésbe.

A második félidő már nem csak a futballról szólt, hiszen a játékvezető két hazai játékost is kiállított, ami a lentiek szerint nem volt jogos. A házigazda hősiesen küzdött, a 87. percben Sebők szépített, majd a 90. minutumban Sárkány ziccerben fölé fejelte a labdát. Ez után egy ellentámadásból a kanizsaiak beállították a végeredményt. A hazai csapat edzője megemeli a kalapját a végén 8 emberrel is derekasan küzdő játékosai előtt.

Gólszerzők: Sárkány, Sebők, ill. Rácz, Kiss, Csáki, Nagy. Jók: a teljes hazai, ill. az egész vendégcsapat. Kiállítva: Kozári (53., Lenti TE), Czigány (82., Lenti TE).

Türje-Olajmunkás Gellénháza 1-6 (0-3)

Türje, 100 néző. Jv.: Réz N.

Türje: Pattogó (Farkas T.) - Vasas G., Kovács B., Vasas N., Koczka, Tamás, Nagy A., Nagy I., Szabatin, Sági (Pál), Kerkai. Edző: Guitprecht László.

Gellénháza: Cseresnyés - Horváth B., Balogh B. (Dávid), Balogh A., Pintér (Pilisi), Turi, Vincze (Toplak G.), Bognár (Toplak B.), Szabó B., Ferenczi, Odonics. Játékos-edző: Bencze Péter.

Sportszerű mérkőzésen a jobb erőkből álló vendégcsapat kegyetlenül kihasználta a helyzeteit, míg a hazaiak több lehőségükből sem tudtak gólt lőni, így a Gellénháza magabiztos és megérdemelt győzelmet aratott.

Gólszerzők: Koczka, ill. Ferenczi (4), Horváth B., Odonics. Jók: Koczka, Vasas G., ill. Ferenczi, Cseresnyés, Horváth B. U19: Türje-Gellénháza 0-0.

Szepetnek-Tisza-Ép Sipos Pékség Zalaszentgrót 3-2 (0-2)

Szepetnek, 80 néző. Jv.: Papp Á.

Szepetnek: Szőke R. - Bedő (Fuisz), Anger (Szabó), Völgyi, Balázs (Szép), Szőke Á., Nagy, Kalinics, Karakai (Petánovics), László (Bilák), Kollár. Játékos-edző: Cs. Horváth Gábor.

Zalaszentgrót: Tóth - Csarmasz, Gájer F., Vastag, Kónya, Németh, Horváth, Poskolát, Bonyhárd (Lakatos), Gájer P., Sümegi. Edző: Szarka Péter.

Az első félidő a hazaiak két ziccerével kezdődött, majd a fiatal, szervezetten és jól játszó vendégcsapat átvette a játék irányítását. Előbb Gájer Péter talált be, majd a jogos 11-est Sümegi értékesítette, így a félidőre kétgólos előnnyel vonulhattak a szentgrótiak. A második játékrészben egy motiváltabb, jól játszó hazai csapatot láthattak a nézők, akik előbb László révén szépítettek, majd Kalinics 11-esből lőtt góljával egyenlítettek. A hajrában több helyzetet alakított ki a Szepetnek, kapufát is lőtt, majd a mérkőzés hosszabbításában egy előreívelt labdát Szabó fejelt Petánovics elé, aki közelről a kapuba lőtt, megszerezve ezzel a győztes találatot. Összességében egy élvezetes, izgalmas mérkőzésen a jó második félidei teljesítményükkel a hazaiak megérdemelten szerezték meg a három pontot.

Gólszerzők: László, Kalinics (11-esből), Petánovics, ill. Gájer P., Sümegi (11-esből). Jók: Karakai, Szőke Á., Völgyi, Kollár, ill. az egész csapat. Kiállítva: Gájer F. (93., Zalaszentgrót). U19: Szepetnek-Zalaszentgrót 7-1.

Gyenesdiás Kinizsi-Lets Do It Technoroll Teskánd 1-0 (0-0)

Gyenesdiás, 100 néző. Jv.: Jakab.

Gyenesdiás: Péntek - Balogh, Hajba Gá., Csák (Zsohár), Sipos, Mátó, Hegyi, Szőcze, Kocsis, Cser (Mosdósi), Czafit R. Edző: Hajba Géza.

Teskánd: Osbáth - Gulyás, Sziráki, Standi (Megyesi), Luki, Horváth P. (Földesi), Vizsy, Hadrik, Major, Pergel, Zsuppán. Edző: Pergel Attila

Hasonló játékerőt és felfogást képviselő csapatok kiegyenlített, küzdelmes mérkőzést vívtak. A 20. perc környékén a hazaiak előtt nyílt több lehetőség, keresztbe lőtt labdáikra a második hullám késve érkezett, így a közvetlen gólhelyzetek kimaradtak. Fordulást követően fokozódott a személyes párharc a labda megszerzésért, ilyen akciókban begyűjtötte a hazai védő Balogh az 52. percben második sárgáját és ezzel véget ért számára a találkozó. A vendégek jól használták ki azt az időt, míg a Gyenesdiás rendezte sorait, Lukitól több támadás is indult, ezek veszélyesek lehetettek volna, lövéseik azonban rendre fölé szálltak. A hazai emberhátrány ellenére kiegyenlített maradt a játék. Szőcze tört kapura a 80. percben és csak szabálytalanul tudták megállítani. A büntetőt Czafit R. higgadtan lőtte a kapu bal oldalába, 1-0. A találkozó előtt került felavatásra a gyenesdiási sportcentrumban a fél éve mérkőzés közben elhunyt Bernáth Dávid emléktáblája. Győzelmüket neki ajánlották a csapattársak.

Gólszerző: Czafit R. (11-esből). Jók: az egész csapat, ill. senki. Kiállítva: Balogh G. (52., Gyenesdiás). U19: Gyenesdiás-Teskánd 0-8.

Zalagrár Pókaszepetk-Zalalövő 0-3 (0-1)

Pókaszepetk, 200 néző. Jv.: Varga P.

Pókaszepetk: Lepár - Lukács, Pethő, Büki, Szekeres, Kovács, Csécs (Molnár), Horváth, Bertók, Bognár (Cseke), Hemela. Edző: Lepár Attila.

Zalalövő: Dóra - Szőke, Kellner, Sipos (Szabó), Cseresznyés (Kövesi), Tóth B., Zsoldos, Nagy D., Tóth Á. (Darabos), Altinger, Mavolo. Edző: Vörös István.

Küzdelmes mérkőzésen elvitte a Zalalövő a három bajnoki pontot, de a szepetkiek a helyzeteik alapján akár döntetlenre is hozhatták volna a mérkőzést, amelyet Dóra midig meghiúsított.

Gólszerzők: Mavolo (2), Nagy D. Jók: Horváth, Büki, Lepár, ill. Dóra (a mezőny legjobbja), Mavolo, Sipos. U19: Pókaszepetk-Zalalövő 1-3.

Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák-Semjénháza 1-4 (0-0)

Kiskanizsa, 200 néző. Jv.: Vizi I.

Kiskanizsa: Munkácsi - Mulasics, Horváth G., Csordás, Piecs (Kálcsics), Ganzer, Pál, Ötvös (Beck), Dolmányos, Lukács, Szabó I. Edző: Sneff Ferenc.

Semjénháza: Varga Zs. - Papp D., Szollár, Kapuvári, Horváth M., Latin, Orbán, Kocsis (Kaczeus), Nagy M. (Preksen), Kovács P., Nagy G. Edző: Markek István.

Az első félidő hazai helyzetekkel indult, majd kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán, de gólt egyik csapatnak sem sikerült elérnie. A második félidő 46. percében egy bedobás után Nagy Gergő hatalmas gólt lőtt, ez teljesen megtörte a hazaiakat, ezek után átvette a játék irányítását a vendégcsapat és a második félidőt végig kontrázva szinte százszázalékosan kihasználva adódó lehetőségeiket magabiztos és megérdemelt győzelmet arattak.

Gólszerzők: Lukács, ill. Nagy G. (4). Jók: senki, Nagy G., Papp D., Szollár. U19: Kiskanizsa-Semjénháza 3-1.

Femat Csesztreg-Kaposi International Transport Csács-NSE 1-2 (0-1)

Csesztreg, 100 néző. Jv.: Lakics P.

Csesztreg: Fábián (Kiss Be.) - Kancsal, Vasas, Molnár, Horváth R., Szekeres, Nagy N., Nemsics (Magai), Nagy R. (Nagy M.), Kiss Ba. (Elek), Pethő. Edző: Fentős Pál.

Csács-NSE: Kozma - Sági, Horváth Pé., Éder, Csik, Nyári (Kiss), Horváth A., Lepár, Csongár (Kámán), Bandics (Somogyi), Horváth Pa. Edző: Kovács Imre.

Gólszerzők: Magai, ill. Horváth A., Somogyi. Jók: Vasas, Molnár, Horváth R., ill. Sági, Éder, Horváth A. U19: Csesztreg-Csács-NSE 2-0.

Már az első percben veszélyeztettek a vendégek, de Fábián szögletre ütötte a labdát. A 10. percben Horváth András szabadrúgásból a hosszú sarokba lőtt, 0-1. A második félidő elején a csereként beállt Kiss Bencének kétszer is hárítania kellett. A 62. percben Nagy Martin jobb oldali beadása után Magai fejelt a kapuba, amivel egyenlítettek a hazaiak. A mérkőzés vége felé, az utolsó percben a csereként pályára lépő Somogyi tulajdonképpen az első labdaérintéséből gólt szerzett. Az első félidőben a vendégek támadtak többet, szünet után a Csesztreg birtokolta a labdát, de a mérkőzést a Csács-NSE nyerte meg.

 

A 12. fordulóban Lentiből Kosár Lajos, Türjéről Guitprecht László, Szepetnekről Harmat János, Csesztregről Kopecskó János, Gyenesdiásról Góth Imre, Pókaszepetkről Németh Csaba, Kiskanizsáról Dervalics György tudósított lapunknak.

1. Csács-NSE 11 9 1 1 35 8 28

2. Nagykanizsa 11 8 1 2 34 11 25

3. Lenti TE 12 7 1 4 36 11 22

4. Zalalövő 11 7 1 3 17 10 22

5. Gellénháza 11 6 3 2 26 16 21

6. Szepetnek 11 6 1 4 21 17 19

7. Csesztreg 11 6 0 5 27 18 18

8. Semjénháza 11 4 4 3 19 21 16

9. Teskánd 12 4 2 6 12 14 14

10. Gyenesdiás* 11 4 1 6 20 29 12

11. Kiskanizsa 12 3 2 7 25 35 11

12. Zalakomár 11 3 1 7 12 24 10

13. Pókaszepetk 11 3 1 7 16 39 10

14. Zalaszentgrót 11 2 1 8 19 31 7

15. Türje 11 2 0 9 11 46 6

*: 1 pont levonva

 

Északi-csoport

 

Police-Ola-Sármellék 1-1 (1-0), Böde-Rezi Petőfi 6-0 (3-0), Várvölgy-Páterdomb 2-0 (1-0), Zöld Elefánt Étterem Zalaapáti-Keszthely Milefa 1-4 (0-2), Nagykapornak-Zalaszentgyörgy 4-0 (2-0), Zalaszentiván-Z-Service Zalaszentmihály 6-0 (4-0), Cserszegtomaj-Helsa Andráshida TE 4-1 (3-1).

Déli-csoport

 

Molnári-Kerámia Tófej 4-3 (3-1), Páka-Gelse Termál 0-1 (0-1), Felsőrajk-Lenti TSZ 1-4 (0-1), ZNet-Telekom Becsehely-Miklósfa 3-0 (3-0), Reák-Gép Bak-Pölöske 3-2 (0-1).

A semjénházai Nagy Gergő és a gellénházai Ferenczi Dávid is négyszer talált be

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!