Sport

2017.05.24. 19:30

Tartalmas napokat töltöttek a Délvidéken

NAGYKANIZSA A közelmúltban a délvidéki Óbecsén rendezte meg az Európai Sport Hagyományőrző Egyesület, a Dr. Mező Ferenc Olimpiai Baráti Kör és a helyi önkormányzat a 43. Nemzetközi Sporttörténeti Konferenciát.

Kerkai Attila

A nagykanizsai Kis János, a két zalai rendező egyesület elnöke A magyar sport Trianonja után címmel tartott nagysikerű előadást. Hélisz József, az FTC Baráti Kör főtitkára bemutatta tevékenységüket. Több délvidéki híres sportoló tartott élménybeszámolót, köztük az óbecsei kajakos, olimpiai döntős Sóti József. Elmesélte, hogy egy évig Zalaegerszegen élt és sportolt. Örömmel dedikálta Kis János és Vajda Attila Délvidéki magyar olimpikonok című könyvét, mint a kiadvány egyik szereplője.

Balról Kiss Igor óbecsei tanácsos, Vajda Attila, Sóti József, valamint Kis János a konferencia helyszínén Fotó: MFOBK

A kísérő programok során a résztvevők megismerték Palics és Topolya nevezetességeit, betekintést nyertek a Délvidék sporttörténetének és kultúrájának egy részébe, további civil kapcsolatokat építettek, így elmondható: tartalmas és emlékezetes napokat töltöttek a határon túl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!