Sport

2016.08.26. 17:20

Tartani a lendületet - Az éllovas ellen vasárnap is bátran játszana a ZTE FC

Zalaegerszeg - Rangadót vív vasárnap egymással az NB II éllovasa, a Balmazújváros és a ZTE FC. A mérkőzést 18.30-tól rendezik a hajdúsági településen, ahová az egerszegiek most is úgy utaznak el, hogy szeretnék elhozni mind a három pontot.

Kerkai Attila

Pénteken még idehaza gyakorolt a ZTE FC, és a gyakorláson hangsúlyos szerepet kapott a védőknél a felívelt labdák azonnali visszajuttatása a mezőnybe. Méghozzá úgy, hogy lehetőleg egyből támadást is lehet indítani. Csató Sándor vezetőedző persze nem csak a védőket dolgoztatta meg, hiszen a támadóknak is külön feladatot gyakoroltatott, ugyanis a ZTE FC célja nem más, mint az, hogy eredményes legyen Balmazújvárosban. Ahhoz meg önmagában nem elég csak hatékonyan védekezni.

Ám előbb a szakvezetőt arról kérdeztük: miként írta át a felkészülésüket a félbeszakadt szerdai találkozójuk.

- Egyértelmű, hogy jobb lett volna játszani, s bár voltak helyzetei a Ceglédnek, de mi vezettünk és jó esélyünk volt, hogy a második félidőben a győzelmet is bebiztosítsuk - válaszolta a szakvezető. - Egy győztes mérkőzéssel a hátunk mögött várhatnánk az újabb találkozót. Kétségtelen, hogy kevesebb perc van a lábakban, de azt gondolom, egy rangadón nem ez fog majd dönteni.

Villám Balázs (kékben) határozottsága is fontos lehet csapata számára Balmazújvárosban
Fotó: Katona Tibor

- Rangadónak tekintik a mérkőzést, hiszen a televízió is közvetíti. Szóval, mi dönthet ebben a csatában?

- Elsősorban az, hogy mennyire leszünk koncentráltak, mennyi helyzetet teremtünk és ezekből hányat tudunk majd értékesíteni. Az is lényeges lesz, hogy a védekezés stabil legyen, hiszen a Balmazújváros jó csapat, bár szerdán kikapott Vácon. Azonban még így is éllovas, ismerjük őket, hogy egy stabil csapat. Minden tekintetben háromesélyes ez a találkozó. Bízok abban, hogy folytatni tudjuk azt a játékunkat, amit az utóbbi időben mutatunk, mert abban benne van a győzelem lehetősége is. Bátran kell futballozni, enélkül nem megy.

- Szinte nincs két egymást követő mérkőzés, hogy azonos összeállításban szerepelne a csapat. Tudatos ez a rotáció, vagy más okai vannak?

- Természetesen tudatos, hiszen azt is nézzük, hogy ki, melyik poszton tudja a legjobbat nyújtani, s ezt éles helyzetekben lehet a legjobban felmérni. Ezenfelül a fiatalok sem terhelhetők azonos mértékben a rutinosabbakkal, hozzá kell szokniuk ehhez a ritmushoz. A kulcsposztokon viszont nagyon nem változtatunk, azt gondolom, megvannak ott azok a játékosok, akikre számítani lehet.

S ha a kulcsposztok szóba kerültek, Csató Sándor külön kitért az NB II-es gólkirály Daru Bencére. A támadó lázas betegsége után a Dorog ellen rúgást kapott a lábára, s azóta beinjekciózva játszik. Érzékeny a lába, ami zavarja a játékban, de bíznak benne, hogy Daru lassan kilábal ebből a sérüléséből.

A ZTE FC-vel kapcsolatos az a hír is, hogy az MLSZ-en belül ismét létrejött az NB II-es bizottság. A négyfős testületben Ágoston Zoltán, az egerszegiek ügyvezetője is helyet kapott. A sportvezető érdeklődésünkre elmondta, minden olyan ügyet, ami a második ligás klubok érdekeit szolgálja, szeretnék a szövetség vezetése felé hatékonyan képviselni. Például a vasárnapi játéknap felülvizsgálatát is napirenden kívánják tartani, amiben viszont várhatóan már csak az őszi szezon után lehet elmozdulás.

Az NB I 7. fordulójának további programja. Vasárnap, 17.30: Soroksár-Csákvár, Budaörs-Vác, Cegléd-Mosonmagyaróvár, Szeged 2011-Siófok, Dorog-Nyíregyháza, Kisvárda-Békéscsaba. 19.00: Kozármisleny-Sopron, Szolnok-Cigánd, Puskás FC-SZEOL SC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!