Sport

2016.07.18. 17:45

Tartson minél tovább - Csóti Jusztina és edzője a junior világbajnokságon

Zalaegerszeg/Keszthely - Tavaly ilyenkor még keszthelyi színekben szerepelt Csóti Jusztina, aki decemberben igazolt át edzőjével, Csikós Józseffel a Zalaszám-ZAC csapatához. Vasárnap a magyar junior válogatottal mindketten elutaztak Lengyelországba, ahol a korosztály atlétikai világbajnokságán szerepelhet a továbbra is keszthelyi ifjú hölgy.

Kerkai Attila

Egy esztendeje éppen csak lemaradt az ifjúsági világbajnokságról Csóti Jusztina, pedig fejlődése folyamatosnak volt tekinthető. A Keszthelyi VDSE tehetséges sprintere időközben a Zalaszám-ZAC csapatához igazolt, de edzőjével, Csikós Józseffel továbbra is Keszthelyen végezte a munka dandárját, s vasárnap is így keltek útra előbb Varsóba, majd onnan Bydgoszczba, ahol az idei junior világbajnokságot rendezik.

Csóti Jusztina a 100 és a 200 méteres síkfutásban képviseli a magyar színeket. Őt és edzőjét már a vb helyszínén értük utol, s arról kérdeztük őket, milyen reményekkel várják a világeseményt.

Csikós József és Csóti Jusztina az elutazás előtt. A felkészülés jól sikerült a lengyel versenyre. Fotó: ZAC

Az elmúlt fél évben komoly fejlődést mutat Csóti Jusztina, és tulajdonképpen csont nélkül teljesítette a kiküldetési szintet mindkét számban. De mire lehet ez elég odakint? - kérdeztük Csikós József edzőt, aki szintén tagja a magyar küldöttségnek. És várható-e további fejlődés tanítványától?

- A felkészülésünk, úgy érzem, jól sikerült, hiszen két hetet keményen edzettünk, majd immár ismét feltöltődve, rápihentünk a világbajnokságra - érkezett a válasz Csikós Józseftől. - Úgy érzem, hogy jó formában lesz Jusztina, a tervünk pedig az, hogy szeretnénk egy kört menni mindkét számban. Egynapos utazás után érkeztünk meg a helyszínre, alig, hogy belaktuk még csak a szálláshelyet. Az elhelyezésünk, vagyis a kollégium egy kissé csalódás, de nem is nyaralni jöttünk. A szerdai nyitányig pedig kellőképpen szeretnénk a pályával is megismerkedni, ezek most a legfontosabb feladataink.

Csóti Jusztina is izgatottan várja a rajtot, hiszen először vehet részt világbajnokságon. Formája a szezon során kiegyensúlyozott volt.

- Nagyon szeretnék jól szerepelni a vb-n, ez természetes, ahogy az is, hogy mint mindig, most is a maximumra törekszem. A mezőny nagyon erős, jósolni nem lehet, hogy meddig juthatok, de a cél egyértelműen az, hogy minél tovább. Szerdán délben a 100 méteres előfutamok következnek, s ha ebben sikeresen szerepelnék, akkor csütörtökön az elődöntőket és persze a döntőt rendezik. Pénteken a 200 méteres szám következik majd - tudtuk meg Csóti Jusztinától azt is, milyen program vár rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!