Sport

2017.04.12. 08:37

Nem csak a golyók gurultak

Kilimán – A hagyományos tekeversenyen (ismét) bebizonyosodott: ahhoz, hogy a golyók jól guruljanak, szükséges legurítani löket-alapozónak kellő mennyiségű sört.

Szabó Zsófia

Bár a szomjoltó, erőhatványozó ital nélkül is kiváló hangulat uralkodott a községhez közeli Zalaszentmihályon hétvégén megrendezett tekebajnokságon. Ahová a falu gurításban (is) élenjáró lakói – néhány városi, illetve egy alsórajki „kakukktojással" kiegészülve – ezúttal is csapatostól vonultak tekézni, s természetesen bulizni.

Pusztai Szabolcs, Kilimán polgármester - egyben a közösségépítő-program ceremóniamestere, szervezője – megjegyezte: természetesen nem csak a falu keménylegényei körében közkedvelt a tekerangadó, a szebbik nem is előszeretettel méri össze erejét gurításban.

A tekeverseny legjobbjai. Elöl: Báhr Bettina, Csóka Lászlóné, Farkasné Huszár Krisztina, második sor: Ifj. Horváth László, Zsidi Zoltán, Kornis László Fotó: Farkas Patrik

Ezúttal huszonegyen vettek részt a versenyen, ahol mind a férfiúk, mind az asszonyok mezőnyében trónbitorlás történt. A legutóbb győztes ifjabb Horváth-házaspártól mindkét kategóriában elorozták a legcsillogóbb érmet.

A hölgyek „éles" mezőnyében az első helyezett Csóka Lászlóné lett, Farkasné Huszár Krisztina és Báhr Bettina előtt. Vigaszágon Németh Tamásné aratta le a babérokat, akit Rakosné Talabér Mónika és Horváthné Zsoldos Viktória követett a sorban. Az uraknál Zsidi Zoltán győzedelmeskedett, megelőzve ifjabb Horváth Lászlót és a harmadik helyezett Kornis Lászlót. A vigaszági-rangadón pedig az ifjabb generáció, sorrendben, Kiss Attila, Farkas Patrik és Kiss Tamás tarolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!