Sport

2016.05.17. 14:55

Tényleg príma csapat - A Zalaszám ZAC versenyzői kitettek magukért a csapatbajnokságon

Zalaegerszeg - Az előzetes várakozások felülmúlva ezüstérmet nyert a Zalaszám ZAC és a Haladás VSE közös csapata, a Pannónia Príma együttese a Szekszárdon megrendezett harmadik magyar atlétikai csapatbajnokság nyugati selejtezőjében.

Kerkai Attila

Kámán Ferenc, a Zalaszám-ZAC vezetőedzője, egyben a közös csapat (Pannónia Príma) szakvezetője remekül állította össze a csapatot. A csapat gerincét adó Zalaszám ZAC atlétái közül az egész mezőny abszolút legjobb eredményét Szűcs Valdó érte el a 110 m-es gátfutásban elért kiváló, 13,87 mp-es egyéni csúccsal elért győzelmével. Az Angliában tanuló és a csb-re hazatért 20 éves f kiválóság nagyon örült az eredménynek, s meg is jegyezte: 13 fokos hidegben meglepően jó eredményt ért el, ami több mint biztató a most kezdődött atlétikai idény hátra lévő részére.

Szűcs Valdó a 110 m gáton elért sikere mellett remek 21,93 mp-es idővel megnyerte a 200 m-es síkfutás döntőjét is és tagja volt a 41, 99 mp-es idővel 4x100 m-en győztes váltónak is (Szűcs Valsdó társai voltak: Papp Károly, Balogh Péter és Köcse Richárd). A Pannonia Príma másik váltója ezüstérmes lett 42,49 mp-es idejével (a ZAC-ból Bagladi Marcell és Baki Barna volt tag ebben a négyesben). A férfi rövidtávfutók közül remekelt még Köcse Richárd is, aki 100 m-en (10,85) ezüst-, 200 m-en (22,13)) mp-es pedig bronzérmet nyert. A férfi csapatból Ott Benjamin ért el 7. helyezést a 800 m-es síkfutásban 1:57,8 perces időeredménnyel.

Szűcs Valdó hazatért és egy remek időeredménnyel kezdte idehaza a szezont. Az úgy egyéni csúcsa több is, mint biztató

Veiland Violetta fontos győzelmet szerzett súlylökésben

Nagyszerűen szerepeltek a Zalaszám ZAC dobó hölgyei is. Veiland Violetta 12,87 m-es dobással megnyerte a súlylökést, Takács Dóra ugyanebben a számban11,37 m-es eredménnyel 7. lett. Diszkoszvetésben viszont Takács Dóra 41,40 m-es dobással lett bronzérmes, Veiland Violetta pedig 38,27 m-rel 7. helyen végzett. Ugyancsak remekeltek a ZAC kiváló női sprinterei is. Csóti Jusztina 100 m-en (12,09) 3. helyen végzett Ferenczi Melinda 12,35 mp-es idővel 6. lett. A 200 m-es síkfutásban Csóti Jusztina (25,28) második bronzérmét nyerte, Ferenczi Melinda (25,70) 6. lett. Harmadikként zárt a 4x100 m-es női váltója (Tóth Bettina, Ferenczi Melinda, Csóti Jusztina, Hári Anna) 48,72 mp-cel. Értékes 6. helyezést értek el a Pannónia Príma 4x400 m-en is (A két egerszegi futó Hári Anna, Palkó Diána) végül, de nem utolsó sorban dicséret illeti az örökifjú gyaloglónőt, Takácsné Bondor Krisztinát, , aki 1:03,51 órás teljesítménnyel egy nagyon fontos 4. helyezést ért el.

Kámán Ferenc csapatfőnök nem is titkolta elégedettségét ezzel a második helyezéssel, és értelemszerűen a Pannonia Príma csapata is ott lesz a szeptemberi döntőben.

- Óriási bravúr ez az ezüstérem, szombathelyi és zalaegerszegi atléta együtt küzdött a továbbjutást jelentő 1-6. helyezésért - értékelt a szakvezető. - A minimális célt bőven túlteljesítettük, kivétel nélkül minden csapattaggal elégedett vagyok. Köszönöm a remek csapategységet és a felkészítést kollégáimnak is. Panker Endrének, a PSM Protech Hungária vezetőjének pedig azt, hogy nyugodt körülmények között versenyezhettünk.

A Keszthelyi VDSE önálló csapatként indult és a 13. helyen végzett Szekszárdon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!