Sport

2016.09.27. 15:18

Tisztelgő repülés - kötelékben: Jól sikerült két ultrakönnyű viadal a zalaegerszegi repülőtéren

Zalaegerszeg – Reptéri nyílt napokba ágyazva két ultrakönnyű viadalt is lebonyolítottak az elmúlt hétvégén a megyeszékhelyi légtérben. És mindkettőnek lesz folytatása.

Varga Andor

A program szomorú aktualitását adta a nyár eleji, zalaegerszegi repülős tragédia, melynek során a helyi klub két tagja életét vesztette. A szervezők a két viadalt az ő emléküknek szentelték, és a szándékok szerint így tesznek majd a jövőben is.

A kezdő pilótáknak (öt évesnél nem régebbi jogosítvány, 200-nál kevesebb repült óra) kiírt Mazsola Tanoda Kupát így I. Kálmán Zsolt Emlékverseny néven hirdették meg. A célra szállási és tájékozódási feladatokból álló erőpróbát Csapó Péter nyerte meg Martinec György előtt (mindketten Pinka Aero Club), a harmadik helyen pedig Iváncsik Miklós (Zemplén Repülő Egyesület) zárt.

A keszthelyi Csapó Tünde navigátor és Hegedűs Károly pilóta a Pufi Emlékverseny 4. helyén zárt kétüléses sárkányrepülőjével. Fotó: Katona Tibor

A Balogh István tiszteletére kiírt I. Pufi Emlékversenyen a friss világbajnok nagykanizsai Ferinc Vince lett az első, mögötte a balatonfőkajári Dolhai Krisztián, Szőnyegi Lajos duó végzett, a 3. pozícióban pedig a szintén kanizsai Kurucz Attila zárt.

– Nagyon jó hangulatú két versenyt sikerült lebonyolítani – foglalta össze tapasztalatait Pető Sándor, a sportrepülő szövetség szakmai vezetője, aki a szervezésben segítette a helyi egyesületet. – Szép volt a tisztelgő repülés is, amit a mezőny tagjai kötelékben teljesítettek a baleset helyszíne felett vasárnap. Feltett szándékunk, hogy ezentúl minden évben megrendezzük majd ezt a két viadalt. Fontos lenne a fiatal pilótáknak, illetve az egerszegi reptérnek is, amit be szeretnénk kapcsolni az országos vérkeringésbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!