Sport

2017.07.26. 16:55

Tizenkilenc csapattal kezdik meg a megyei Magyar Kupát

Készülve az új bajnoki évadra, az MLSZ Zala Megyei Igazgatósága kedden elnökségi ülést is tartott. Ennek egyik legfontosabb napirendi pontja volt, hogy a megyei II. osztály 2017-2018. évi sorozata milyen rend szerint legyen megrendezve.

Kerkai Attila

Mint korábban jeleztük, a II. osztály 22 csapattal, két csoportban rajtol el, azonban eddig nem született döntés, hogy a csapatok hány mérkőzést játszanak majd. A keddi ülés után Józsi György megyei igazgatót kérdeztük, hogy miként döntöttek.

– Az elnökségi ülésen meghallgattuk a bizottságok beszámolóit és persze a II. osztály menetrendjéről is döntöttünk – hallottuk Józsi Györgytől. – Az a döntés született, hogy döntsenek a csapatok! Két variációt javasoltunk. Az egyik, hogy két fordulót játszanak a csapatok, ami 20 mérkőzést jelent, a másik, hogy a két forduló után legyen még egy kör rájátszás az első hat, illetve az alsóház tagjainak. A két javaslat közül választhatnak a csapatok vezetői, akiknek a válaszát péntekig várjuk. Csakis az ő döntésük lesz, vagyis, amelyik variáció több szavazatot kap, az ősztől abban a formában rendezzük meg a II. osztály küzdelmeit.

A megyei igazgatóság elkészítette a labdarúgó Magyar Kupa megyei 1. fordulójának párosítását. Az I. osztályú csapatoknak kötelező volt a nevezés, hozzájuk csatlakozott még három együttes, így 19 csapattal indulnak a küzdelmek. Három fordulót rendeznek, melyek végén az állva maradt három együttes kerül fel az országos táblára.

Az 1. forduló párosítása. Augusztus 9. (szerda) 18.00: Bagod–Tisza-Ép Sipos Pékség Zalaszentgrót, Páterdomb LSC–FC Keszthely-Milefa, Flexibil-Top Zalakomár–Lets Do It Technoroll Teskánd, ZNet-Telekom Becsehely– Szerszámsziget-Zalalövő, Gyenesdiás– Szepetnek, Femat- Csesztreg–Horváth-MÉH Kiskanizsa, Semjénháza–Zalagrár Pókaszepetk. Erőnyerők: Hévíz SK, Nagykanizsa, Kaposi Transport Csács-NSE, Gellénháza, Lenti TE-Sport 36.

A 2. fordulót augusztus 23- án, a 3. fordulót augusztus 30- án rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!