Sport

2017.04.10. 18:45

Több volt benne, mint döntetlen

Zalaegerszeg - A női futsal NB I alsóházi rájátszásában az utolsó hazai mérkőzését játszotta a Göcsej SK. Az Árkád ETO ellen az egerszegiek hazai pályán döntetlent értek el.

Jóna István

Göcsej SK Sport 36-Árkád ETO 2-2 (0-1)

Zalaegerszeg, 100 néző, Jv: Vincze (Halász, Tóth).

Göcsej SK: Kiss - Megyeri, Marsai, Lehota, Orbán. Csere: Nagy, Horváth, Németh, Szegedi, Vörös. Edző: Tánczos Tibor

Gólszerzők: Marsai (2), ill. Zemplényi, Tillinger

Foghíjas csapattal, mindössze öt mezőnyjátékossal érkezett a Győr, míg a hazaiak kispadján Major Gábort távollétében Tánczos Tibor szakmai vezető helyettesítette. Mindkét csapatot nyomta a tét, hogy elérjék a biztos bennmaradást az első osztályban, ezért sok volt a pontatlanság a játékban. A Göcsej irányított és mezőnyfölényben játszott, míg a vendégek kontrákra rendezkedtek be. Zalai oldalon Megyeri lőtt kapufát, a vezetést mégis a győriek szerezték meg Zemplényi lövésével. A második félidő elejét megnyomta a Göcsej és Marsai kétszer is remekül lőtt, de a vendégek kapusa jókor volt jó helyen.

Marsai Nikolett kétszer is betalált a győriek kapujába Fotó: Jóna István

A 30. percben jött a várt fordulat hazai szempontból. Marsai kapott egy remek labdát Megyeritől és szépen beforgatva védőjét a hálóba lőtt (1-1). Nem telt bele fél perc sem, amikor Marsai újra ziccerbe került és remekül gurított el ballal Joó kapus mellett, előnyt szerezve ezzel a Göcsejnek (2-1). A vezetés egy kicsit könnyelművé tette a hazaiakat, a Győr pedig egyenlített. A hátralévő időben rengeteg helyzetet dolgozott ki a Göcsej, de szinte a lehetetlent is kihagyták, valamint a győriek kapusa is extrán védett.

Tánczos Tibor: Jó iramú, sok helyzetet hozó mérkőzést játszottunk. Ha jobban használjuk ki a helyzeteinket, akkor gólokkal nyerhettünk volna. Megyünk tovább és két hét múlva Debrecenben szeretnénk bebiztosítani az első osztályú tagságunkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!