Sport

2015.11.29. 18:12

Tökéletes fordulót zártak a zalai csapatok a sakk NB I-ben

Szépen sikerült a 3. forduló az NB I-es sakk csapatbajnokság két zalai résztvevője számára. A két gárda egyaránt idehaza játszott.

Varga Andor

TSK – Pénzügyőr SE 9:3

Eredmények (elöl a hazaiak): Balogh Cs.–Horváth Cs. döntetlen, Ivanisevics–Balogh I. 1:0, Erdős V.–Antal G. döntetlen, Lenic–Hujbert döntetlen, Márkus–Seres 1:0, Prohászka–Fogarasi 1:0, Ribli– Bakos 1:0, Gledura–Szeberényi 1:0, Pintér J.–Szük 0:1, Bánusz–Szamosközi 1:0, Kántor–Gara A. döntetlen, Gara T.–Medve 1:0.

A felek kihasználták a teljes, hat órás játékidőt.

– Rettenetesen nehéz volt – fogalmazott Papp Nándor kanizsai csapatvezető. – El kell fogadni: ezen a szinten már nagyon komolyan tud mindenki játszani. A végére két igazán elhúzódó parti maradt, a Lenic– Hujbert párharc jóval több mint 100 lépésben, de a szlovén játékosunk sajnos így sem tudott nyerni...

A kanizsaiak így három forduló után 26 ponttal állnak a tabellán, pontosan annyival, mint az ASE Paks.

Jobbra Mészáros Tamás, aki most fél pontot szerzett a Csutinak Fotó: Pezzetta Umberto

Z. Csuti-Hydrocomp– HÜSI SC 7,5:4,5

Eredmények: Vajda–Böröcz 1-0, Szabó–Havasi 1-0, Horváth Á.–Kosic döntetlen, Czebe–Bodiroga döntetlen, Mészáros–Drazic döntetlen, Tésik–Lajthajm 0-1, Horváth T.– Portisch F. döntetlen, Horváth Gy.–Horváth D. döntetlen, Mádl–Bálint döntetlen, Dobos–Bódi 1-0, Csiszár Z.– Faud 1-0, Bali–Simon döntetlen.

– Nagyjából egyenlő erejű két csapat küzdött, és a győzelmünk aránya nagyobb, mint amivel előre kelkuláltunk – értékelt Horváth Tamás, a Csuti játékosa és csapatvezetője. – Különösen örülök saját nevelésű játékosunk, az ifi Bali Ádám első fél pontjának a bajnokságban. Ráadásul a győzelemtől sem volt messze ezúttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!