Sport

2016.02.02. 18:52

Tormaföldén a címvédés a cél

A Tormafölde a tavalyi szezonban megnyerte a megyei III. osztály Nyugati-csoportjának küzdelmeit, és az idén is az élen áll az őszi szezon végeztével.

Bozó Péter

A Tormafölde az őszi szezonban veretlen tudott maradni, a 13 győzelem mellett mindösszesen kétszer játszott döntetlent - a Zalabaksa és a Pórszombat ellen - a csapat. Az őszről és a tavaszi tervekről beszélgettünk az együttes vezetőedzőjével, Polgár Krisztiánnal.

- Bármilyen bajnokságról beszélünk, ha egy csapat veretlen tud maradni, az már egy elég komoly dolog - kezdte az értékelést a szakvezető. - Talán egyetlen mérkőzésen játszottunk nagyon jól, az a Zalatárnok elleni összecsapás volt, ahol hatvan percig emberhátrányban voltunk, és úgymond simán, 4-1-re nyertünk, de akár nagyobb is lehetett volna a különbség. A többi meccsünkön is hozták a futballistáim azt a játékot, amit elvárok tőlük. Egyetlen dologban kellene sokat fejlődnünk, a helyzetkihasználásban. Igaz, hogy 73 találatig jutott a csapat az ősszel, de sokkal többet is rúghatnánk, ha a kapu előtt kicsit jobban odafigyelnénk. Aránylag összeállt a csapat. A tavaszt nem tudom, hogy hogyan fog kijönni, mivel több játékosunk külföldön dolgozik, darabszámra megvagyunk, hogy minőségre milyenek leszünk, az majd kiderül. Mindenképpen szeretnénk megvédeni a bajnoki címünket, célunk az aranyérem megszerzése a szezon végén.

Varga Gergő (sárgában, a tavalyi Nova elleni meccsen) is betalált a Zalatárnokkal szembeni, emberhátrányban megnyert összecsapáson
Fotó: Szakony Attila

- Inkább edzőmeccsekkel próbálunk felkészülni a tavaszra. Vasárnaponként játszunk felkészülési mérkőzést, most játszottuk az elsőt és még hármat tervezünk, amennyiben február 28-án elindul a bajnokság - folytatta Polgár Krisztián. - Az átigazolásokkal kapcsolatban nehéz a helyzet, hiszen itt nem egyszerű olyan játékost igazolni, aki úgy gondolom, hogy segíteni tudna. Vannak ugyan ilyen játékosok, de vagy a másodosztályban futballoznak, ahonnan nehéz őket elmozdítani, vagy saját csapatukba vannak úgymond "bebetonozva", és azt nem szívesen hagynák ott egy másik, akár megye III-as csapatért. Nagy mozgás nem lesz, talán egy embert igazolunk, de még ez is képlékeny. Tőlünk nem távozik senki, azzal a kerettel oldjuk meg nagy valószínűséggel a tavaszt, amivel az ősszel nekiálltunk.

A Tormafölde együttese tavaly is megnyerte a Nyugati-csoport küzdelmeit, és csak az osztályozón maradtak alul a Rezi csapatával szemben. Felvetődött tehát a kérdés, hogy amennyiben sikerülne ismét az élen végezni, vállalnák-e a feljutást a II. osztályba.

- Szeretnénk feljutni a magasabb osztályba, de ahogy tavaly, úgy idén is megnehezíti a dolgunkat, hogy ificsapatot kell indítanunk, és a túlkorosak életkora is maximum 23 év lehet. Alapvetően a feltételek meglennének, talán még a pénz is, tehát nem pénzügyi problémák lennének. Rengeteg itt a kisközség, mindenhol szinte csapat van, így nagyon nehéz 15-16 fiatalt összeszedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!