Sport

2016.10.20. 19:01

A kézilabda NB II-ben csak a nők nyertek, a fiúk kikaptak

Hévíz, Nagykanizsa, Keszthely - A kézilabda NB II-ben a zalai csapatok közül továbbra is a Hévíz SK női együttesének megy a legjobban. A lányok újabb rangadót nyertek és még hibátlanok, a férfiaknál a z N. Izzó kikapott, de helytállt, a Keszthely GDSE veresége most csalódás.

Góth Imre

Nők, Délnyugati-csoport:

Budakalász - Hévíz 22-27 (10-15)
Szentendre , 100 néző. Jv.: Garai, Takács.
Hévíz: Molnár - Czigány 1, Gácser 14, Berecz 2, Burghardt L. 4, Fehér 3, Novikova. Csere: Fonyódi, Borda (kapusok), Kovarszki 2, Holczbauer 1, Borsi B., Papp, Belina, Buzás. Edző: Baranyai Norbert

Kezdetben még nem, de aztán 3-3-as állástól kezdve folyamatosan vezetett a Hévíz a két éllovas mérkőzésén. A vendégcsapat védekezése végig kiváló volt, ez, valamint Gácser Klaudia magas szintű játéka alapján reális, megszolgált eredmény született. A Hévíz immár egyedüli százszázalékos csapat a csoportban, melyet vezet.

Jók: Gácser K. (a mezőny legjobbja), Molnár A., Burghardt L., Fehér K.

Gácser Klaudia 14 gólja önmagáért beszél, kiváló teljesítmény Fotó: Pezzetta Umberto

Férfiak, Délnyugati-csoport:

Mecsek Takarék SE-Nagykanizsai Izzó SE 32-27 (17-17)
Mecseknádasd, 150 néző. Jv.: Ács, Tóbiás.
Izzó SE: Dencs Balázs - Gilitsch 3, Kiss G. 8/2, Szakály 2, Metzger 2, Jónás 5, Tompek 1. Csere: Zsobrák (kapus), Babati 4, Füle, Lassú, Márton R. 2. Edző: Takács Balázs.

Voltak hiányzók a kanizsai csapatban, szűk kerettel léptek pályára. A mérkőzés nem is kezdődött jól számukra, gyorsan ellépett az ellenfél, de aztán jöttek a a vendégeknél a jó védések, a szép befejezések és döntetlennel mehettek az izzósok az öltözőbe félidőben. Rögtön a második játékrész elején jó néhány ziccert hagytak ki a kanizsaiak, de ami a rosszabb, hogy gyakorlatilag ezekből gólokat is kaptak. Onnantól a 4-5 gólos hátrányuk állandósult.

Jók: Babati, Jónás, Babati, Kiss G.

Férfiak, Északnyugati-csoport:

Keszthely GDSE-Tarján SE 20-23 (11-10)
Keszthely, 100 néző. Jv.: Antal, Antalné.
KGDSE: Szemerédi - Bálványkövi 4, Kránicz 2, Baranyai Zs. 1, Kovarszki 9, Szente, Kretz, csere: Pádár Ma. (kapus), Harnóczi 1, Kisgéczi 1, Mayer 2, Dohárszky, Virág, Tauffer. Edző: Illés Csaba.

Ez a mérkőzés nem kerül fel egyik csapat aranyoldalára sem. Sok hibával dolgoztak, támadásaikat, mint a jó iparos legények megcsinálták ugyan, ám a kiszámítható akciókat a kapusok jó esetben hárították. Előfordultak közben három-négy perces gólmentes időszakok, miközben a csoport három leggólerősebb játékosát is a pályán lévő két csapat adja. A 40. perc 17-12-es állásáról elvesztett találkozója okozza a nagyobb csalódást, s harmadszor kapott ki sorozatban a KGDSE.

Jók: Szemerédi, Pádár Ma., Kovarszki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!