Sport

2016.02.06. 18:25

Továbbjutott a Landorhegyi az országos futsal diákolimpiai döntőben

Zalaegerszeg - Teremlabdarúgásban IV. korcsoportos (14 évesek) teremlabdarúgó diákolimpiai országos döntő zajlik a hétvégén Zalaegerszegen. Szombaton a csoportküzdelmek zajlottak le, és a legfontosabb hír, hogy a zalai színek képviselője, a megyeszékhelyi Landorhegyi-iskola továbbjutott.

Varga Andor

Húsz csapat volt ott a viadal péntek esti megnyitóján, majd a szombati rajtnál is. A Kölcsey-gimnáziumban és a Városi Sportcsarnokban is 2-2 csoport küzdelmeit bonyolították le szombaton. A kiírás érdekessége, hogy nem volt döntetlen eredmény, ilyen esetben a felek heteseket rúgtak – a győztes 2, a vesztes pedig 1 ponthoz jutott.

A zalai résztvevő, a megyeszékhelyi Landorhegyi-iskola csapata csoportjában csak az azt megnyerő, és elég jónak mutatkozó Felcsútot nem verte meg, de másodikként így is továbbjutott, és folytathatja a vasárnapi negyeddöntőben.

A zalai színek képviselője, a megyeszékhelyi Landorhegyi iskola csapata (jobbra Horváth Krisztofer a Szolnok elleni mérkőzésen) egy vereséggel, a második helyen jutott tovább csoportjából (Fotó: Pezzetta Umberto)

A csoportok végeredményei. A-csoport: 1. Győr 12 pont, 2. Miskolc 9, 3. Siófok 6, 4. Békéscsaba 3, 5. Gyöngyös 0. B-csop.: 1. Szombathely 12, 2. Dorog 6, 3. Szügy 5, 4. Ajka 4, 5. Bonyhád 3. C-csop.: 1. Dunakeszi 11, 2. Budapest 7, 3. Pécs 6, 4. Kecskemét 5, 5. Algyő 1. D-csop.: 1. Felcsút 12, 2. Zalaegerszeg 9, 3. Nyíregyháza 5, 4. Debrecen 3, 5. Szolnok 1.

Vasárnap reggel a Városi Sportcsarnokban a negyeddöntőkkel folytatódik a program. A párosítás: Győr, Fekete István–Dorog, Magyar-Angol (8 óra), Szombathely, Váci Mihály–Miskolc, Diósgyőri (8.30), Dunakeszi, Széchenyi –Zalaegerszeg, Landorhegyi (9), Felcsút, Endresz–Budapest, Csanádi (9.30).

A győztesek az elődöntőkben, a vesztesek pedig az 5-8. helyért folytatják.

Címkék#futsal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!