Sport

2015.07.01. 15:09

Tud többet is a Ragadozók

Zalaegerszeg - A Zala Predators amerikaifutball-csapata kikapott Debrecenben, így nem tudta beverekedni magát a divízió II-es magyar bajnokság döntőjébe.

Varga Andor

Debrecen Gladiators -Zala Predators 40-17

(27-0, 0-7, 0-7, 13-0)

Sajnos tragikusan kezdődött az összecsapás a földrajzi értelemben is nagy utat megtett zalaiak számára. A hazaiak tetszés szerint érték el touchdown-jaikat, szám szerint négyet, és még kegyesek is voltak ellenfelükkel, hiszen a jutalomrúgások közül az egyiket elhibázták.

A második negyedben aztán magához tért a Ragadozók: elkezdett működni a védelem és a támadás is. A szépítés hosszú, egész pályás drive végén Lőke Dániel 11 yardos elkapásával sikerült, és jó lett Orsós Attila jutalomrúgása is. A harmadik negyedben hasonló mederben és eredménnyel folytatódott a meccs. A pontokat újra Lőke és Orsós szállította, így a negyedik negyed elején, 27-14-nél a zalaiak (és persze az alapszakasz-győztes házigazdák is) úgy érezhették: itt még bármi lehet.

A kék mezes Predators Fehérvár elleni wild card-meccsének egy pillanata. Debrecenben véget ért a szezon a csapat számára Fotó: Katona Tibor

A hazaiak azonban kipihenték magukat az előző két játékrészben, és amikor 34-14-re módosították az állást, érezni lehetett, hogy eldőlt a meccs. A Zala Predators ekkor már futott az eredmény után, aminek hazai interception lett a vége, az ebből visszahordott touchdown pedig még ha az extra pont nem is sikerült végleg lezárta a mérkőzést.

Az elődöntő az első szezonban jó eredmény, de ebben a csapatban több van vélekedett a Ragadozók elnöke és játékosa, Abért Zoltán. Ha nincs az elején az a lefagyás , játszhattunk volna egy izgalmas meccset Debrecenben, mert az ellenfél jobb, de nem ennyivel. Ezzel sajnos vége a szezonnak, és már most azon gondolkozunk, hogy a következő miként sikerülhetne még jobban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!