Sport

2015.10.05. 15:37

Tudni kell a labdára indulni - Daru Bence: ha a mester így gondolja, azt el kell fogadni

Zalaegerszeg - Már második a ZTE FC a labdarúgó NB II-ben, köszönhetően annak, hogy nyert a Szolnok ellen és a Mezőkövesd botlott hazai környezetben. Daru Bence döntötte el a három pont sorsát Egerszegen, méghozzá lábbal, ám ehhez kellett egy kis fejjáték is...

Kerkai Attila

Daru Bence tizedes lett, azaz a szezonbeli 10. gólját szerezte, így jól halad afelé, hogy elérje az önmaga által kitűzött 15 találatot, de most már ennél is többet akar. Erről majd kicsit később, előbb arról: a ZTE FC egy nagyon nehéz mérkőzésen jutott túl, melyen alakulhatott volna fordítva is az eredmény. nem mintha ez bármit is levon a győzelem értékéből. A találkozó utáni sajtótájékoztatón a két szakvezető, szolnoki részről Kis Károly és Csank János, a ZTE FC vezetőedzője hosszan és részletesen értékelték a látottakat. Abban közös nevezőre jutottak, hogy nem volt ez egy rossz mérkőzés, mert mindkét együttes odatette magát. Csank János kicsivel hosszabban beszélt, például arról, hogy szerinte egy rangadó azért az, mert háromesélyes, amin bármilyen eredmény születhet és ez az a találkozó az volt. Számára a legfontosabb, hogy csapata odatette magát, s ha vesztesen hagyta volna el a pályát, akkor is ez lenne a véleménye.

A zalai győzelemhez ezen felül az is kellett, hogy Szappanos Péter újra bravúrokat mutatott be, és kellett egy okos megoldás is, ami Daru Bence nevéhez fűződött. A győztes találat szerzője ugyanis Pokorni kapus hibáját kihasználva a 8. percben csapott le egy labdára.

Daru Bencét (19) ünneplik a társak, ő meg mutatja a közönségnek, így kell ezt csinálni  Fotó: Pezzetta Umberto

S hogy mikor kell indulni a lecsorgóra ?

- Azt gondolom, egy jó csatár fejében benne kell lennie, hogy a labda mindig kipattanhat - árulta el a titkot a zalaiak gólvágója. - Én sem akkor indultam, amikor a labda kijött a kapus kezéről, hanem amikor már Bedi lába lövésre lendült. Ezért értem oda időben, s ez volt a döntő. Rangadót játszottunk, s a játék alapján nem feltétlenül csak mi érdemeltük volna meg a három pontot. A Szolnok kezdeményezett többet, főleg a második félidőben, s a korai gól nem biztos, hogy nekünk tett jót. A vendégeknek kellett többet előre menni, mi kicsit visszaálltunk, de behúztuk a fontos győzelmet.

Azt is megkérdeztük a fiatal támadótól, amit Csank János is jelzett, miszerint csapata azóta feszültebb, amióta odakerült a dobogós helyekre.

- Ha a mester így gondolja, el kell fogadni - válaszolta Daru Bence. - Fiatal a csapat, nem mindenkinél van még meg a kellő rutin. Én is olvastam a nyilatkozatát és a csapattal elfogadjuk ezt, vagyis, hogy nem elég csak nyerni, a közönséget is jobban ki kell szolgálni. Ezen dolgozunk, hogy ez a része is teljesüljön.

Daru tehát már 10 gólos, vezeti a góllövőlistát. A legutóbbi szezonban 11 találatig jutott.

- A szezon előtt az volt a célom, hogy ennél többet érjek el, magamnak 15 gólt írtam elő - vallotta be. -- Hazudnék, ha azt mondanám, nem érdekel a gólkirályi cím, de persze nem minden áron. Most már az a cél, hogy ne csak a tizenötöt érjek el, hanem többet, mert ez ad újabb motivációt .

A bajnokságban a hét végén szünet következik, ám az újabb bajnoki találkozóig még lesz egy Magyar Kupa-mérkőzés. A 16 közé kiírt Dunaharaszti ZTE FC párharcot a tervezettnél egy nappal korábban, október 13-án kedden, 14 órától rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!