Sport

2017.07.18. 16:55

U20-as Eb zalai atlétákkal - Egerszegről három, Keszthelyről egy versenyző indulhat

ZALAEGERSZEG, KESZTHELY Az olaszországi Grosetto városa ad otthont az U20-as junior atléták Európa-bajnokságának. A július 20. és 23. között lebonyolításra kerülő versenyen nem kevesebb mint négy zalai atléta indul.

Kerkai Attila

Negyedszázada állandó résztvevői a Zalaszám-ZAC legjobb junior versenyzői a világversenyeknek. Csóti Jusztina pedig éppenséggel nem fog unatkozni a viadalon, hiszen ő képviseli hazánkat a 100 és 200 m-es síkfutásban, valamint a 4x100 m-es váltóban is. A 19 éves hölgy a sikeres egyetemi felvételi vizsga és egy hosszan tartó Achilles-ín sérülés után Csikós József edzővel együtt bizakodva várja a jó szereplést.

Csóti Jusztina

Takács Dóra

Veiland Violetta is élete egyik legfontosabb versenyén vehet részt. Bognár Szabolcs tanítványa súlylökésben 15 m feletti eredményt szeretne elérni. Takács Dóra egy évvel fiatalabb társainál, de a diszkosz akár 50 m-re is elszállhat a kezéből.

Máté Tamás

Veiland Violetta Fotó: archív

A szakemberek titkos éremesélyesként tekintenek a keszthelyi Máté Tamásra, a KVDSE vágtázójára. Az idén üstökösként berobbant rövidtávfutó akár óriási meglepetést is okozhat, mint eddig minden országos bajnokságon és nemzetközi versenyen. Csikós József tanítványa szintén végigfutja az "étlapot": a 100 m-től a 200-on át a 4x100-as váltóig.

Jó hír a Zalaszám-ZAC és a KVDSE versenyzőinek, hogy edzőik is ott lesznek a helyszínen az Eb-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!