Sport

2016.12.17. 20:15

Ubilla: csapatként nyertünk

Remek mérkőzéssel, radásul győzelemmel búcsúzott az évtől a Zalakerámia-ZTE KK férficsapata, amely pénteken a jó erőkből álló Sopront verte hazai pályán. A sportág kedvelői vasárnap sem maradnak mérkőzés nélkül, hiszen 17 órától a ZTE NKK szintén élvonalbeli női együttese a DVTK-t fogadja Egerszegen.

Kerkai Attila

A pénteki férfitalálkozóra nem volt zökkenőmentes a Zalakerámia-ZTE KK együttesének a felkészüklése, hiszen többen is betegséggel küzdöttek Bencze Tamás együtteséből. Utólag nézve a történteket viszont éppen ők, vagyis a betegek , Adomas Drungilas (ő még infúziót is kapott csütörtökön...), Emmanuel Ubilla, Szabó Zsolt és Mohácsi Máté volt a mérkőzés legjobbja, ám, ha már itt tartunk, a fiatal Benke Szilárd is mindenképpen ebbe a körbe kell hogy tartozzon.

Szóval jó és élvezetes mérkőzést vívott a két csapat. A Sopron nem véletlenül erősítette meg keretét, hogy a bajnokságban és az Európa Kupában is megállja a helyét, bár utóbbi sorozatból már kiesett Sabáli Balázs együttese. Éppen ezért lehet még inkább értékelni a ZTE KK pénteki 79:70-es sikerét, ugyanis egy jól felkészített csapattal szemben került ki győztesen egy olyan mérkőzésből, amely színvonalában, megkockáztatható, hogy a magyar átlag felett volt. S ez nemcsak a hazai győzelem miatt állítható, hanem a játék minősége okán is.

Emmanuel Ubilla (fehérben), a ZTE KK játékmestere remekelt, itt éppen Takács Norbert mellett dob kosárra Fotó: Pezzetta Umberto

Jóllehet, Sabáli Balázs, a vendégek mestere elemi hibákról beszélt értékelésében csapatával kapcsolatban, viszont az sem mindegy, mikor és ki ellen követi el ezeket egy társaság.

Ami tény, hogy a ZTE KK-ból Emmanuel Ubilla és Adomas Drungilas magasan a mezőny fölé nőtt játékával. Ubilla a találkozó után is kiemelte: nagyon nehéz találkozón jutottak túl.

- Rendkívül nehéz csatát nyertünk meg, hiszen a Sopron egy nagyon sokat és jól passzoló csapat, amit nehéz védeni. Sok labdát adtak el, de ezeknél a helyzeteknél mi is kikényszerítettük ezt, amiket aztán kihasználtunk. Azt gondolom, hogy most is csapatként nyertünk és vertük meg a Sopront - összegezett Ubilla.

A ZTE KK számára véget ért az idei esztendő, legközelebb január 7-én, Jászberényben lép pályára.

A ZTE NKK női csapata viszont vasárnap, hazai pályán tartja évzáróját a DVTK ellen. Gáspár Dávid, az egerszegiek szakvezetője meglepetést szeretne előkészíteni az amúgy esélyesebb és nemrég még a Sopronhoz hasonlóan az Európa Kupában is érdekelt miskolciak ellen. Túlzott önbizalomról azért nem beszélhetünk az egerszegiek esetében, mert hazai pályán - és bármikor - soha nem vereségre készül egy csapat, ráadásul a ZTE NKK formája felfelé ível. Lehet, hogy vasárnap is látunk majd egy jó meccset?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!