Sport

2016.07.18. 17:45

Új edző Hévízen

Körkép - Elkészültek a csoportbeosztások a kézilabda NB II-ben, ahol ősztől is három zalai csapat lesz érintett.

Iglódi Endre

A Hévíz női kézilabdacsapata, amely az elmúlt fél évtizedben háromszor a dobogón végzett, immár 18. bajnoki szezonját kezdi folyamatosan a második ligában.

A Keszthelyi Georgikon VDSE továbbra is az északnyugati csoportba nyert besorolást, igaz rendkívül nehéz ellenfelekkel, ugyanis négy olyan gárda is van a csoportban. amely egy jeles együttes második csapatát képezi.

Baranyai Norbert itt még a Keszthelyi VDSE mezében. Fotó: Szekeres Péter

Örömteli hogy az elmúlt bajnokságban ugyan kieső helyen végzett a Nagykanizsai Izzó SE, de továbbra is az NB II-ben indulhat.

- Szerencsésen alakultak a létszámkérdések, így a Nagykanizsa maradt a második ligában, és reméljük, egy év múlva jóval előbbre tud végezni - mondta Varga Sánor, a Zala Megyei Kézilabda Szövetség elnöke. - A Hévíz esetében továbbra is elvárás a dobogós helyezés. A Keszthelynek remélhetőleg sikerül megtartania pozícióját a középmezőny élén.

Július 1. óta a Hévíz női csapatának új edzője van, Baranyai Norbert személyében, aki a megelőző öt évben a keszthelyi férfi csapatnál volt játékos edző.

- A jövőben az edzőségre kívánok koncentrálni - mondta Baranyai Norbert. - Ismerem a hévízi hagyományokat és megpróbálok minél előbb saját arculatú, jó csapatot összehozni. Augusztus elsején megkezdjük a felkészülést, az alapozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!