Sport

2016.11.29. 18:10

Új feladatra készülve- Sebők József elköszönt a Lenti TE-től

Zalaegerszeg - Megyénk labdarúgásának egyik jól ismert alakja Sebők József, aki az utóbbi időszakban a Lenti TE csapatának játékos-edzője volt. A napokban viszont hosszú évek után elköszönt az LTE-től, s visszaköltözött a megyeszékhelyre.

Bóbics László

Sebők József Keszthelyről indult, majd a ZTE-ben játszott közel 250 NB I-es mérkőzést, majd 13-szor öltötte magára a magyar válogatott címeres mezét. Később Cipruson négy és fél évet légióskodott, a szlovéniai Lendván pedig három évig futballozott. Lentiben aztán játékos-edzőként kapcsolódott be a megye labdarúgásába.

- Ne keressen senki bombameglepetést, hogy szezon közben miért jöttem el a Lenti TE-től - kezdte válaszát Sebők József, amikor a váltás körülményeiről kérdeztük, s az edzői pályán is egyre otthonosabban mozgó szakember így folytatta: - Már jó ideje a terveim között szerepelt, hogy visszaköltözök Zalaegerszegre és szép időszakot hagyok magam mögött. A profi pályafutásom befejezését követően Lentiben játszottam, aztán a B-licences edzői tanfolyam elvégzése után játékos-edző lettem. Büszke lehetek arra - no meg persze a vezetők is -, hogy helyi erőkre építettünk, és a térség fiataljait szerepeltettük többnyire. Két évvel ezelőtt közel voltunk hozzá, hogy bajnokok legyünk, de egy-egy botlás megakadályozott bennünket ebben. Voltunk ezüstérmesek, állhattunk a képzeletbeli dobogó harmadik fokán, és hosszú idő után megnyertük a Négy Város Tornáját, a Magyar Kupában pedig feljutottunk az országos főtáblára. A klub vezetése ideális feltételeket teremtett számomra a munkához. A játékosok többsége nagyon jó mentalitású, úgyhogy sok barátot hagytam Lentiben, és bevallom őszintén, bármelyik együttes kispadjára ülök majd le, nekik azért titkon mindig szurkolni fogok. A jövőben pedig sok sikert kívánok a Lenti TE csapatának a bajnokságban.


Sebők József sok évet töltött el a Lenti TE-ben játékosként, majd játékos-edzőként, sok nagy gól fűződik a nevéhez, amit méltán ünnepelhetett a társakkal, ám most új feladat vár rá... Fotó: Szekeres Péter

- Ha már a jövő szóba került, elárulja hol folytatja?

- Említettem már, hogy tulajdonképpen nem egy pillanatnyi döntés eredménye ez a távozás és az, hogy Zalaegerszegre költözünk a családommal. Többen tudtak erről a tervemről, s voltak már megkeresések. Viszont babonás vagyok, és nem akarok semmit sem elkiabálni. Az sem biztos, hogy a másik oldal jó néven venné, ha előbb közölném a sajtóval a döntést, minthogy a mi megállapodásunk megszületne. Egyelőre képlékeny a dolog, tárgyalunk. Egy biztos, a futball világában szeretnék maradni...

A korábbi ZTE-játékos Egerszegre költözött és tárgyalásban van

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!