Sport

2015.07.28. 14:17

Új szemlélet Kanizsán - Osztrákos gondolkodás az UFC Nagykanizsánál

Nagykanizsa - Július elején kezdte a felkészülést az új megyei labdarúgó bajnoki évadra az UFC Nagykanizsa múlt szezonban hetedik helyen végzett csapata, immár az új vezetőedzővel, a Gyulai Csabát váltó Gombos Zsolttal.

Kühne László

A 43 esztendős szakvezető április óta a szakmai igazgató posztját már betöltötte az egyesületnél, nyártól pedig a felnőtt csapat trénere is lett a hosszú évekig Ausztriában futballozó, majd a kispadról irányító edző.

Heti öt edzéssel készülünk az előttünk álló pontvadászatra vágott a közepébe rögtön Gombos Zsolt, az UFC Nagykanizsa vezetőedzője. Kezdésként az erőnlét és a dinamika fejlesztése dominál munkánkban, melyben Németh Imre erőnléti edző, illetve egy fitnesz központ is közreműködik. A csúcsterhelés ezután következik, hogy a 2015-2016-os szezon kezdetére az úgynevezett finomhangolás jöjjön a sorban. Az biztos, hogy taktikai téren a lemaradás nem kicsi, ezen is próbálunk ezekben a hetekben javítani.

Adódik a kérdés, mindezt mely játékosokkal csinálják a felnőtt keretnél, igaz, egyelőre inkább a távozók listája a bővebb.

Gombos Zsolt, az UFC Nagykanizsa vezetőedzője

Gyulai Attila kapus, Hollender György, Kőrösi Miklós, Mulasics Balázs és Tislér Richárd távozott az egyesülettől, míg az érkezők táborában Hóbor Gergőt a Lenti TE-től és Horváth Balázst, a Nagyatádi FC-től köszönthettük a nyáron. Kapusra és belső védőre még mindenképpen szükségünk van, őket még keressük. Természetesen eddig sem tétlenkedtünk, csak azt mondtuk, tudunk olyan feltételeket ajánlani a labdarúgóknak, melyek vonzóak, de azért nekik meg is kell dolgozniuk.

Tehát mintha egyfajta osztrákos gondolkodással találkoznánk az egyesületnél...

A szakmai munka mindenek felett áll és ehhez minden feltétel adott is Nagykanizsán. Persze, bizonyos fokú szemléletváltásra szükség van, ebből kifolyóan például a kiválasztást még fiatalabb korban el kell kezdenünk a térségben is. Amúgy cseppnyi félsz sem volt bennem és úgy látom, lehet rendet teremteni a kifinomult módszerekkel, amire vevők is a játékosok. Az ugyanis alapkövetelmény, hogy rend és fegyelem legyen.

A Nagykanizsa (sárgában) a felkészülés során 1 0-ra legyőzte az NB III-as Andráshida csapatát. Fotó: Katona Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!