Sport

2017.04.03. 17:50

Két arany- és egy ezüstérem a ZTE SK veterán súlyemelőinek mérlege az ob-n

Hagyományosan a BKV Előre sportcsarnoka ad otthont immár sok-sok esztendeje a szenior korú súlyemelők masters országos bajnokságának. Így volt ez a mostani hét végén is, a ZTE SK pedig két arany- és egy ezüstéremmel térhetett haza.

Kerkai Attila

A 2017. évi Masters Országos Súlyemelő Bajnokságra a ZTE Súlyemelő Klub hagyományosan a korábbi években is remekül teljesítő szenior versenyzőit nevezte. A veteránok vetélkedése ez évben is telt házas nézőtér előtt zajlott.

A verseny érdekessége volt, hogy a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) 2017. január 1-jei szabálymódosítása szerint a szeniorok most versenyeztek először az új szabályok szerint. Vagyis, egy-egy súlycsoporton belül az azonos eredményeknél nem a könnyebb testsúly dönt, hanem aki ugyanazt az eredményt előbb érte el, őt sorolják előrébb. Az összetettben is az került előbbre, aki a lökések után előbb éri el az összetett eredményt. A másik szabálymódosítás, hogy a nőknél már a 90 kg-os és a +90 kg-os súlycsoport szerepel a korábbi +75 kg helyett. A ZTE SK versenyzője, Danicser Anita is az új, 90 kg-os súlycsoportban lépett már dobogóra.

És akkor nézzük a ZTE SK eredményeit. Még a szenior versenyzők között is veteránnak számít már dr. Muhoray Árpád, aki az M60-as korcsoport, 105 kg-os súlycsoportjában 72 kg-os szakítás és 90 kg-os lökés után az összetettben 162 kg-mal aranyérmet szerzett, s ez számára már a sokadik szenior bajnoki győzelem volt. Papp Péter (M40), aki egyébként folyamatosan rajthoz áll a felnőttek versenyein is, szintén esélyesként indult. Ő a 62 kg-os súlycsoportban (szakítás: 77 kg, lökés: 95 kg) az összetett 172 kg-os eredménnyel szintén bajnoki aranyérmet szerzett. Danicser Anita a hölgyek F 35-ös korcsoportjában a 90 kg-os súlycsoportban (szakítás: 53 kg, lökés: 66 kg) az összetett 118 kg-mal a bajnoki dobogó második fokára állhatott fel.

A zalai versenyzők mellett az edző szerepét Danicser Ferenc látta el.

A zalai súlyemelőket érintő hír, hogy március 27-én, Ljubljanában tartották meg az Alpok-Adria Súlyemelő Kupasorozat 2017. évi kongresszusát. Az ez évi kupafordulót június 3-án rendezik az ausztriai Brunn am Gebirgében, míg a masters fordulót október 21-én az olaszországi Cervignanóban. Mindkét helyszínen a ZTE SK teljes csapattal szeretne szerepelni.

A ZTE SK versenyzője, dr. Muhoray Árpád pedig hosszú út előtt áll. Ő is a benevezett három magyar masters versenyző egyike, aki április 16-28. között a távoli Új-Zélandon, Aucklandban képviseli majd a nemzeti színeket és csapatát a Masters Világjátékokon. Ami egyben a 35 év felettiek olimpiája , hiszen négyévente a nyári olimpiai játékokat követő évben kerül mindig megrendezésre a 28 olimpiai sportágban. Legutóbb négy éve Torinóban rendezték ezt az eseményt, ahol dr. Muhoray Árpád az előkelő 5. helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!