Sport

2016.01.16. 19:58

Újabb egerszegi bravúr: a ZTE KK oda-vissza megverte az Albát

Az új esztendő első hazai mérkőzését játszotta a Zalakerámia-ZTE KK NB I A-csoportos férfi kosárlabda csapata, amely az azonos mutatókkal rendelkező Alba Fehérvárt fogadtaés nagy csatában legyőzte.

Kerkai Attila

Zalakerámia-ZTE KK – TLI Alba Fehérvár 75-68 (28-15, 7-18, 19-19, 21-16)
Zalaegerszeg, 2000 néző. Jv.: Kapitány, Söjtöry, Praksch.
ZTE KK: Velkey 9/6, Govens 23/9, Kerpel-Fronius 12/3, Mohácsi 11/9, Pantelic 12. Csere: Fekete V. 8/6, Krapic -. Vezetőedző: Bencze Tamás.
Alba Fehérvár:  Chery 16/6, Supola -, Myles 10/3, Spurlock 13/3, Lóránt P. Csere: Pearson 6, Csorvási M. 2, Simon B. 10, Markovic 5/3. Vezetőedző: Branislav Dzunic.

A bajnokság nyitányán Bencze Tamás együttese idegenben lepte meg az Albát, azonban a zalaiaknak most meg kellett küzdeniük azzal is, hogy James Kinney betegség, Gáspár Dávid pedig sérülés miatt nem állt a szakvezetés rendelkezésére. A ZTE KK viszont állva hagyta a vendégeket, hiszen 13-0-as vezetésüknél Myles talált be először a fehérváriaktól. Az Alba Fehérvár innentől váltott és alacsonyabb szerkezetre állt át,  s fel is jött 19-10-re, de a ZTE KK jól szűrte meg a vendégek akcióit és nem engedte a gyors indításokat. Volt már 28-13 is a hazai előny, de a második negyed egyértelműen a fehérváriaké volt. Elmaradtak a zalai találatok, s noha a fehérváriak is sokat hibáztak, de Simon Balázs újra bizonyította: még mindig  képes vezér lenni. Elsősorban az ő pontjaival araszolt egyre közelebb az Alba Fehérvár és csak Pantelic jó védekezése akadályozta meg a vendégeket abban, hogy egyenlítsenek (35-33).

A szünet után Lóránt Péter egalizált, Spurlock triplájával pedig először vezetett a vendégcsapat (35-38). Branislav Dzunic érezhetően egy agresszívebb védekezéssel próbálta kizökkenteni a zalaiakat a ritmusukból, ami sikerült, de aztán Mohácsi visszavette a vezetést (49-48). Kezdett parázs lenni a hangulat, nem tudott elszakadni egymástól a két csapat, így az utolsó negyed is így indult (54-52). Óriási csata alakult ki, hazai oldalon Govens, a másikon Chery felelt a pontokért.  Két perccel a vége előtt   68-68-ról indult  visszaszámlálás Govens pedig újabb hármast hintett (71-68). Felrobbant  csarnok és az utolsó fél perc is így indult. Az Alba játékosai faultoltak, Velkey pedig a kettőből csak egyik büntetőjét dobta be (72-68). Azonban ilyen előzmények után a zalaiak már nem veszíthettek és az őszi odavágó után  most is legyőzték az Alba Fehérvárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!