Sport

2015.08.03. 08:52

Újabb zalaegerszegi tekerekord

Zalaegerszeg - A héten elkezdődtek/elkezdődnek a küzdelmek a megyeszékhelyi szabadidős teke csapatbajnokságokban. A nevezők idén is rekordot döntöttek.

Varga Andor

A sorozatokat szervező Városi és Körzeti Tekézők Egyesületeinek Szövetsége elnöke, Büki László büszkén sorolhatta a számokat: a Roxy Ligabajnokságra (4-szer 60 gurítás) 22 csapat bevezett, a Szabadidős Csapatbajnokságra (6-szor 40) 18 együttes íratkozott fel, míg a Városi és Körzeti Szabadidős Csapatbajnokságban a nőknél (3-szor 60) 7, a férfiaknál (6-szor 60) pedig 17 együttes lesz majd ott a rajtnál. Ez összesen 64 csapat, ami rekord a zalaegerszegi tekesport történetében. De ha számításba vesszük, hogy sok játékos több szerveződés színeiben is gurít, illetve hogy nem egy csapat több sorozatban is részt vesz, az érdeklődés a megyeszékhelyen a tekesport iránt akkor is kiemelkedőnek nevezhető.

Ezúttal azonban a szezont váratlan nehézségek vezetik fel. Az andráshidai Roxy Tekeklubnál ugyanis bizonyos tulajdonjogi problémák merültek fel, ami miatt a Roxy Ligabajnokság, illetve a női bajnokság rajtját is el kellett halasztani. Büki László ugyanakkor reményének adott hangot, hogy a problémák hamarosan rendeződnek.

- A teke versenysportban részt vevő helyi klubok, illetve a sportlétesítmények gondnoksága is sokat segít a lebonyolításban, közreműködésük nélkül ezt a versenyzői tömeget nem is lehetne kezelni - fogalmazott az elnök, hozzátéve: a Vágóhíd utcai csarnokban augusztus 3-tól hétfőn, szerdán és pénteken zajlanak a bajnokságok. Az őszi szezon decemberig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!