Sport

2016.04.26. 04:42

Újabb idegenbeli győzelem

A férfi futsal NB I alsóházi rájátszásában második idegenbeli mérkőzését is megnyerte a Göcsej SK.

Jóna István

1988 Déli FC- Göcsej SK 2-7 (1-3)

Budapest, Soroksári Sportcsarnok

Jv: Futó Tamás (Moldván, Janitz)

1988 Déli Futsal: Gál, Nagy, Horváth, Lak, Dobos, csere: Papp, Lukács Á., Lukács L., Jándék, Szente, edző: Pintér László

Göcsej SK: Cseresnyés, Kottán, Sámson, Apatini, Halmos, csere: Major, Nagy, Szőke, Horváth D., Horváth E., László, edző: Korolovszky Gábor

Gólszerzők: Lak, Lukács, ill: Sámson, Halmos (2), Apatini (2), Nagy (2)

Szokatlan időpontban, este fél tízkor találkozott a Déli FC és a Göcsej SK az alsóházi rájátszás második körében. A zalaiaknál továbbra is sérüléssel bajlódik az első számú hálóőr, Balikó Milán és Tóth Zoltán, míg Borsi Gergő sárga lapok miatt volt kénytelen kihagyni a találkozót.

Esélyeshez méltóan kezdte a találkozót a vendégcsapat, és a 3. percben Sámson és Halmos góljaival már 2-0-ra vezettek. Lendületesen játszott a Göcsej és rengeteg helyzetet kidolgoztak az első tíz percben, amelynek a végén Apatini növelte háromgólosra a zalai előnyt. A 16. percben Kottánt egy kemény belépő után kiállította a játékvezető, és az emberelőnyös szituációból szépített a fővárosi csapat. A gól után 5 a 4-es felállásban próbálta tovább csökkenteni a hátrányát a hazai csapat, de az első NB I-es meccsén kezdőként védő utánpótlás korú kapus Cseresnyés Alex remekül védte a Göcsej kapuját, így a szünetig az eredmény nem változott.

A második félidőben is a vendégek irányítottak, és Halmos, valamint Nagy góljaival tovább növelték előnyüket (1-5). A hazaiak mindent megpróbáltak, de erejükből csak a szépítésre tellett. A hajrában újabb két gólt szerzett a Göcsej, és magabiztos játékkal, végig irányítva hozta a kötelező győzelmet.

Bagó Gábor: - Győzni jöttünk Pestre, és ezt sikerült is elérnünk. A fiúk maximálisan odatették magukat és mindent megtettek az újabb idegenbeli sikerért. Külön kiemelném Cseresnyés Alexet, aki nem ijedt meg a lehetőségtől és kiválóan védte a kapunkat.

A Göcsej SK második idegenbeli találkozóján is győzni tudott, és továbbra is tapad az alsóházat vezető Aramis SE-re. A harmadik fordulóban, május 2-án 19 órától a két veretlen csap majd össze Zalaegerszegen, a Városi Sportcsarnokban.

Címkék#futsal#NB I

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!