Sport

2016.05.31. 05:12

Újabb vereségbe szaladt bele a Göcsej SK

A férfi futsal NB I alsóházi rájátszásának 8. fordulójában az 1988 Déli Futsal csapatához látogatott a Göcsej SK. A zalaiak két vesztes mérkőzés után szerettek volna javítani.

Jóna István

1988 Déli Futsal - Göcsej SK 6-1 (2-1)

Budapest, Soroksári Sportcsarnok

jv: Kovács Gábor (Moldván, Pápai)

1988 Déli Futsal: Gál, Nagy, Dobos, Lak, Horváth, Csere: Kovács, Kancsár, Lukács, Szente, Takács, Kaczor, Füzy, edző: Csernai Gábor László

Göcsej SK: Cseresznyés, Borsi, Apatini, Szőke, Halmos, Csere: Lukács, László, Bogyó, Nagy, Horváth D., Major, Horváth L. edző: Bagó Gábor

Gólszerzők: Takács M. (3), Lukács, Füzy(2) ill., Halmos

Rengeteg a sérült a Göcsej SK-nál (Baliko Milán, Schmidt Gábor, Kottan Krisztián, Sámson Zoltán, Tóth Zoltán és Szabó Bence) és ez nagyban befolyásolta a szereplésüket a hétfői mérkőzésen. Ennek ellenére már a harmadik percben Halmos Máté góljával vezetést szereztek a zalaiak. A 12. percben Takács egyenlített, majd két perccel később Füzy már vezetéshez juttatta a hazaiakat (2-1), amit a nagyszünetig meg is tartottak.

A második félidőben megvoltak a helyzetei a Göcsejnek az egyenlítéshez, de ezek rendre kimaradtak. És ahogy a futsal nagykönyvében meg van írva a fővárosiak betaláltak egy percen belül kétszer (4-1). A végén elkerülhető gólokat kaptak a zalaiak és így egy újabb elkerülhető vereségbe szaladtak bele.

Bagó Gábor:- Saját magunknak tettük nehézzé a bajnokságot. Jó pár fejbe rendet kell tenni minél előbb, mert ezen a szinten nem elég, ha a vezetőség és 1-2 ember érzi át ennek az egésznek a felelősségét.

Fotó: Garamvölgyi Ferenc

Az alsóház másik mérkőzésén: Rubeola FC- Aramis SE 4-4 (1-1)

Az alsóházi rájátszásból még 4 forduló van hátra, az első két helyezett csapat bent maradt az NB I-ben, a harmadik helyezett osztályozót játszik az NB II-es play off második helyezettjével, a 4. helyezett pedig búcsúzik az NB I-ből.  A Göcsej SK jelenleg 18 ponttal vezeti az alsóházat. Mögötte 16 ponttal az Aramis, 15 ponttal pedig a Vasas áll. Kieső helyen a Rubeola FC áll 8 ponttal.

A zalaiak a 9. fordulóban a közvetlen rivális Aramist fogadják június 3-án 19 órától a Városi Sportcsarnokban.

Címkék#futsal#NB I

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!