Sport

2017.01.03. 18:40

Újév napján is edzettek - A ZTE KK szombaton Jászberényben játszik

Az új év első hétvégéjén folytatja bajnoki szereplését a Zalakerámia-ZTE KK NB I A- csoportos férfi együttese, mely 2017 első napját is edzéssel töltötte. A ZTE NKK női csapatánál légióscsere történt, s az együttes ezen a hétvégén még pihen.

Kerkai Attila

A ZTE NKK együttese is javában edz már, s mint kiderült, az amerikai Ashley Daniels-t már nem várták vissza Egerszegre, ugyanis megköszönték neki a munkáját és szerződést bontottak vele.

- Ashley Daniels személyében rendkívül szimpatikus lányt és igazi csapatjátékost ismerhettünk meg, de a pályán valahogy adós maradt a jó játékkal - fogalmazott a távozóval kapcsolatban Gáspár Dávid vezetőedző a klub közleményében.

Daniels helyére egy másik amerikai kosaras érkezik. A 24 éves Whitney Bays 188 centiméter magas erőcsatár, aki az európai színtéren újoncnak számít, és a belső posztra (4-5) igazolta a ZTE NKK. A játékossal - aki tegnap érkezett meg Egerszegre - a klub a szezon végéig köt szerződést - ha a megelőző orvosi vizsgálatokon mindent rendben találnak nála. A ZTE NKK idei első mérkőzését január 14-én vívja, a Cegléd vendégeként.

Julian Norfleet esetében kifizetődött a türelem - ma már nagyon hasznos tagja a csapatnak
Fotó: Katona Tibor

A Zalakerámia-ZTE KK férfi együttesénél nincs változás, a fiúk pedig szorgalmasan készülnek, hiszen szombaton a Jászberény vendége lesz a gárda. A légiósok már december végén visszajöttek.

- Mindenki egészséges, és a nyolcnapos pihenő idejére is megadtuk a feladatokat (súlyzózás, futás) a fiúknak, amiket el kellett végezniük - adott helyzetjelentést együtteséről kedden Bencze Tamás vezetőedző. - Örülök annak is, hogy a szezon első részében nem sürgettünk semmit, türelmesek voltunk, így mindenkinek megtaláltuk a helyét a csapatban. Itt elsősorban Norfleetre gondolok, aki főleg a védekezésben tölt most már be kulcsszerepet és ezzel nagyon hasznos tagja az együttesnek.

A téli rövid szünet a légiósok esetében nagyon gyakran a csapatváltás ideje. Ahogy a példa is mutatja, a ZTE NKK női együttesénél éltek is az alkalommal, de a férfi mezőnyben is több csapatnál történtek változások a napokban. A ZTE KK-nál mindez csak egy módon történhet meg: ha újabb légiós érkezik.

- A negyedik légiós kérdése napirenden van, de csak akkor érdemes vele konkrétan foglalkozni, ha ennek az anyagi fedezete is rendelkezésre áll - mondta a szakvezető. - Jelen pillanatban viszont nem jött el ennek az ideje. Azt látjuk, hogy centerposzton, ha kieseik valaki, sebezhetők vagyunk, de ezt is meg lehet oldani. Úgyhogy nem is a légióskereséssel foglalkozunk, hanem a munkával. Szombaton Jászberényben nagyon kemény csatára számítok, hiszen szervezett csapat az ellenfél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!