Sport

2017.02.06. 18:02

Újpest-várás: lassabb lehet a bejutás

Zalaegerszeg - Szombaton (14.00) a ZTE-stadionban rendezik meg a ZTE FC-Újpest labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntő első találkozóját. A ZTE FC ismét kéri szurkolóit, aki teheti, elővételben váltsa meg belépőjét.

Kerkai Attila

A ZTE FC-Újpest FC szombati kupamérkőzés kapcsán kérdeztük az előkészületekről és a tudnivalókról Tóth Krisztiánt, a ZTE FC rendezvényeit szervező munkatársát.

- Évek óta nem volt kiemelt biztonsági kockázatú mérkőzés a ZTE Arénában - kezdte ezzel Tóth Krisztián. - A ZTE és az Újpest közötti szurkolói kapcsolatot hagyományosan a rivalizálás jellemzi. A sorsolás után mindkét tábor elkezdte a mérkőzésre a szervezkedést, hiszen 2017-ben a csapatok számára ez lesz az első tétmeccs. Előzetes információink szerint mind az Újpest, mind pedig a ZTE szurkolóit kiegészítik más csapatok szurkolói csoportjai is, ezért is lesz különösen éles a szombati mérkőzés. Az elmúlt időszakban szinte heti rendszerességgel egyeztettünk az Újpesttel és a rendőrség képviselőivel. A fentiek miatt egységes volt az álláspontunk, hogy a mérkőzést kiemelt biztonsági kockázatúvá szeretnénk minősíteni. Ez meg is történt, így ennek megfelelően kell eljárnunk.

Bedi Bence (kékben) és társai is már készülnek, hogy újra a stadionban játszanak, ráadául a patinás Újpest FC ellen
Fotó: Pezzetta Umberto

A jegyértékesítés a múlt héten elkezdődött, az újpestiek online módon, illetve személyesen, az általuk megjelölt helyeken tudnak belépőjegyeket váltani. Számukra a helyszínen jegyvásárlási lehetőség már nem lesz. A ZTE FC szurkolói szintén online tudnak jegyeket venni, illetve a klubirodában is kaphatóak már a jegyek, de azt is megtudtuk, eddig csak kevesen éltek ezzel.

Tóth Krisztián - éppen a találkozó kiemelt volna miatt - egy lényeges szempontot említett meg.

- Szurkolói kártya csak online vásárlás esetén kötelező, személyes jegyvásárlásnál a törvényben előírt alapadatok megadása szükséges - folytatta ezzel. - Mivel kiemelt mérkőzésről van szó, a bejáratoknál minden esetben összevetik a kollégák a személyes adatokat a jegyen szereplővel, azon személyek kiszűrése miatt, akik nem feltétlenül azért érkeznek, hogy a csapatokat buzdítsák... Mindez azt is jelenti, hogy a beléptetés várhatóan lényegesen lassabb lesz, s aki mondjuk negyedórával a kezdés előtt kívánja majd megvenni a pénztárban a jegyét, szinte biztos, hogy a kezdésre nem ér be a stadionba.

A szombati meccsre a ZTE irodájában munkaidőben már megválthatók a jegyek, pénteken pedig 9-től 17 óráig, szombaton pedig 9 órától a főpénztár is nyitva lesz. Tóth Krisztián azt is elmondta, hogy az újpesti jegyek szépen fogynak, 500-600 vendégszurkolóra biztosan számíthatnak.

A ZTE FC szezonbérletei egyébként érvényesek erre a mérkőzésre is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!