Sport

2015.11.18. 19:21

Újpesti döntetlennel búcsúzott el a Magyar Kupától a ZTE FC

Zalaegerszeg – A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében szerdán Újpesten játszott visszavágót a ZTE FC.

Varga Andor

Újpest FC–ZTE FC 1-1 (0-0)

Budapest, Szusza stadion, 1000 néző. Jv.: Radványi.

Újpest: Kovács Z. – Nagy T., Heris, Litauszki, Cseke – Forró, Balogh B. – Nagy G. (Andric, 57.), Sallói, Hazard (Balázs B., 78.) – Perovic (Diagne, 63.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.

ZTE: Kovács D. – Simonfalvi, Gyagya, Forgács, Fodor – Patvaros (Szakály, 74.), Bedi – Nagy T., Bíró, Szalkai (Városi, 39.) – Daru (Babati, 60.). Vezetőedző: Csank János.

A párharc első mérkőzésén 5-0-ra tudott nyerni az Újpest Hévízen, így tulajdonképpen tét nélküli volt a mérkőzés. Ennek megfelelően az első félidőben nem is törént sok minden, ám a góltalanság közepette a hazaiak voltak veszélyesebbek.

A 14. percben ajtó-ablak helyzet alakult ki a zalai kapu előtt, amikor Hazard hozta helyzetbe Sallóit, ám a kivetődő Kovács D. bravúrral mentett. Három perccel később Hazard lőtt szépen, de a labda a kapufáról kifelé pattant. Az első fél óra végén megvolt az első zalai lövés (védte a kapus), majd még Sallói hamarkodott el két ígéretes lövőhelyzetet.

A ZTE elégedett lehetett a szünetre vonulva: az eredményt tekintve a párharc során most zárta a legjobb félidőt.

Fordulás után tovább szorgoskodott az Újpest, de egy darabig csak lövésekig jutott. Aztán a nevéhez méltón addig is veszélyes Hazardot csak buktatni tudták a zalai védők a büntetőterületen belül, a megítélt 11-est pedig Balogh nem hibázta el, 1-0. Lövések jelezték a folytatásban a csapatok aktivitását, majd a ZTE is hozzászólt érdemben a találkozóhoz: a 79. percben Szakály egyenlített, 1-1. A következő percben Városi csapott le a hazai védők hibájára, de mellé rúgta a labdát.

Az utolsó tíz percben már nem változott az eredmény, amire a zalaiak büszkék lehetnek. Ha ez lett volna a párharc első meccse, most nagy lenne az izgalom Egerszegen.

Az újpesti Heris (lilában) és a zalaegerszegi Patvaros Zsolt az első meccsen, Hévízen is találkozott
Archív fotó: Katona Tibor

Az Újpest 6-1-es összesítéssel jutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé.

A nyolcaddöntő további eredményei: MTK–Békéscsaba 0-1 (továbbjutott: Békéscsaba, 0-1-es összesítéssel). Kozármisleny (NB III)–Honvéd 2-1 (tj.: Kozármisleny, 4-2). Sopron–Nyíregyháza 0-0 (tj.: Nyíregyháza, 4-1). Inter CDF (BLSZ I)–Tiszaújváros (NB III) 0-1 (Tiszaújváros, 4-0). Debrecen–Szeged 3-0 (tj.: Debrecen, 3-0). Csákvár (NB II)–Ferencváros 4-3 (Tj.: FTC, 7-5).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!