Sport

2016.08.31. 19:35

Újrajátszás hiányzókkal - A ZTE FC csütörtökön fogadja a Ceglédet, Jakab jött az MTK-tól

Zalaegerszeg - A ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata csütörtökön 19 órától pótolja a múlt szerdán félbeszakadt Cegléd elleni találkozóját. Az egerszegiek kerete is változott: érkezett kölcsönbe az MTK-s Jakab Dávid.

Kerkai Attila

Várható volt, hogy a szerda éjfélig tartott átigazolási időszak végéhez közeledve megélénkül az NB II-es futballpiac is. A ZTE FC csapata sem maradt ki ebből, hiszen szerdán kölcsönvették egy évre az MTK csapatától a korábban Dunaújvárosban is futballozott, 23 esztendős Jakab Dávidot. Ezzel párhuzamosan a ZTE-nél is felmerült, hogy valakit kölcsönadnak a keretből, de lapzártáig nem volt fejlemény az ügyben.

A csütörtökön 19 órakor kezdődő ZTE FC-Cegléd találkozó pedig nagyon fontos lesz a zalaiak számára, hiszen minden pontra nagy szükségük van.

Az új igazolás értelemszerűen nem játszhat még, hiszen a találkozó eredeti időpontjában nem volt a ZTE FC labdarúgója. Ám nem játszhat Forgács András és Daru Bence sem - szolgált a kellemetlen hírrel Csató Sándor vezetőedző.

Kékben az egerszegi Villám Balázs játssza meg a labdát a ZTE Siófok elleni hazai mérkőzésén (4-1) Fotó: Pezzetta Umberto

- Forgács a keddi edzésen lett rosszul, egy vírus döntötte le a lábáról, Daru pedig éppen a múlt heti, Cegléd elleni meccsen kapott újabb rúgást a lábára, ami miatt most nem számíthatok rá - így a részletekkel kapcsolatban a szakvezető. - A Cegléd amúgy is a manapság ritkábban alkalmazott 3-5-2-es felállást választja. A védekezésből gyors kontrákat vezet, úgyhogy nagyon fel kell készülnünk. Megijedve nem vagyunk a vendégektől, de valóban figyelnünk kell, hiszen ez egy rendkívül fontos mérkőzés a számunkra. Meg akarjuk szerezni a három pontot, hiszen azzal újra a dobogóra kapaszkodhatnánk.

A ZTE FC-Cegléd találkozó egy hete 1-0-as hazai vezetésnél a város elektromos hálózatában történt hiba miatt szakadt félbe, hiszen a stadion világítóberendezései nem működtek. A mai, újrajátszandó találkozó minden szurkoló számára ingyenes lesz.

És visszatérve kicsit még az igazolásokra: az NB II-es mezőnyben akadtak nagybevásárlások is a hét első napjaiban. A Kisvárda például leigazolta a lengyel Slask Wroclawtól Gosztonyi Andrást, és a Gyirmóttól szabadlistára tett Simon Attilát is hívta, de lapzártánkig nem érkezett hír arról, hogy végül leigazolták-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!