Sport

2017.02.15. 16:10

Ünnepi közgyűlést tartottak, neves sportolóvendégekkel

Keszthely - Ünnepi közgyűlést tartott kedden este a városban tíz esztendeje működő Csik Ferenc Olimpiai Baráti Kör Egyesület.

Kerkai Attila

Az összejövetelen bevezetőjében dr. Ágh Pál elnök elevenítette fel nagy vonalakban a szervezet létrehozása óta megvalósított programokat, a félszáz találkozót; majd megemlékeztek két alapító tagról, Csik Katalinról és Vörös Béla György Jeszkáról, akik a közelmúltban hunytak el.

A közgyűlés második részében dr. Iglódi Endre alelnök beszélgetett két ifjú keszthelyi sportolóval. A futócéllövészetben világ- és Európa-bajnok Major Veronikával, aki már a légpisztolyosok között is felnőtt magyar bajnok, valamint a korosztályos magyar bajnok Csóti Jusztina atlétával és edzőjével, Csikós Józseffel.

Balról Csikós József, Csóti Jusztina, dr. Iglódi Endre és Major Veronika a keddi beszélgetésen Fotó: CSFOBKE

A vendégeket a baráti kör két alapító tagja, dr. Szelestey Tamás és a 96 éves Bodai Béla köszöntötte és ajándékozta meg. Érdekesség, hogy utóbbi egykor még együtt sportolt a baráti kör névadójával, az olimpiai bajnok Csik Ferenccel.

A Csik Ferenc Olimpiai Baráti Kör főtitkára és Gyenesdiás alpolgármestere, Góth Imre az összejövetelen bejelentette, hogy a település - ahol a lőtér található - a jövőben folyamatosan támogatni kívánja Major Veronika olimpiai felkészülését. Keszthelyi sportoló egyébként legutóbb 2000-ben indult ötkarikás játékokon a futócéllövő Ángyán József személyében, aki a 12. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!