Sport

2016.05.23. 12:26

Utcai kosárlabda - jövőre egy hónappal később lesz a viadal

Zalaegerszeg – A fagyosszentek idén sem voltak kegyesek a Decathlon Ball utcai kosárlabda fesztivál szervezőihez: a sportrendezvényt az eső miatt az Ostoros Károly Csarnokba voltak kénytelenek lebonyolítani.

Jóna István

A Zalaegerszeg Városi Szabadidősport Szövetség harmadik alkalommal szervezte meg a viadalt, főleg amatőröknek. Az idei megmérettetésre 20 csapat nevezett, öt kategóriában. Üde színfoltja volt a versenynek az alsó tagozatos gyerekek vetélkedése, akik mindent beleadtak a győzelemért. A legnépesebb kategória a vegyes volt, ahol a szabályok szerint egy lánynak mindig a pályán kellett lennie. A mérkőzések között büntetődobó, hárompontos dobó, és two ball game versenyeket is rendeztek. A torna lezárásaként a díjátadón a bajnokságban 5. helyen végzett Zalakerámia-ZTE KK csapatának bedobója, Velkey János segédkezett.

A büntetődobó verseny legjobbjai, Zsemberi Eszter és Gerencsér Botond, Csizmadia László főszervező társaságában Fotó: Jóna István

Végeredmény. Általános iskolások. Alsó tagozat: 1. Stars City, 2. Kék fehér sasok, 3. Defense. Felső tagozat: 1. Májzs, 2. Street Fighter, 3. ZTE Warriors. Középiskolás fiú: 1. Cavaliers, 2, LK Bulls, 3. Easy Maney Sniper. Nyílt: 1. Göcsej Nyílt, 2. Drink Team. Vegyes: 1. Göcsej Vegyes, 2. Zacskós Leves, 3. SAS. Büntetődobó verseny. Felnőtt: Zsemberi Eszter. Gyermek: Gerencsér Botond. Hárompontos dobó verseny: Mészáros Richárd. Two ball game: Herceg Istvánné-Velkey Krisztina.

A torna végén a szervezők máris jelezték a résztvevőknek, hogy 2017-ben egy hónappal később, június elején szeretnék megrendezni a versenyt. Talán akkor az időjárás sem tréfálja majd meg őket és végre szabadtéren pattoghat a labda Egerszegen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!